Detingut per convèncer la seva parella a prostituir-se i guanyar diners per ell

Se l'acusa de coacció i apropiació indeguda

Agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Girona van detenir el dia 8 de maig a la capital, un home de 24 anys, de nacionalitat equatoriana i veí de la ciutat, com a presumpte autor d’un delicte de coacció a la prostitució i un delicte d’apropiació indeguda.
 
La detenció és resultat d’una investigació oberta fa un mes quan els mossos de la comissaria de Girona van saber que una noia havia patit fortes coaccions que l’havien portat al límit de prostituir-se.
 
Els fets van començar quan la jove va conèixer un noi amb el qual va iniciar una  relació sentimental. Posteriorment, aquest noi li va explicar que tenia molts problemes i necessitava la seva ajuda per aconseguir diners.
 
En un primer moment, la noia va contractar línies de telefonia mòbil per aconseguir telèfon gratuïts i després vendre’ls a preu de mercat i aconseguir diners. Després, la noia també li va donar joies d’or que havia agafat de casa dels seus pares.
 
Finalment, la insistència i la coacció del noi eren tan grans, que li va proposar que es podria prostituir per aconseguir diners. Ella en un primer moment hi va accedir, però en adonar-se de tot el què passava va decidir denunciar els fets.
 
La investigació de mossos va permetre esbrinar que aquests fets s’havien repetit amb anterioritat amb una altra noia.
 
El modus operandi del detingut sempre era el mateix: aconseguir la plena confiança i amor de les noies i després coaccionar-les per aconseguir diners, arribant en  ambdós casos a induir-les i  aconseguir que es prostituïssin.
 
El passat 8 de maig va concloure la investigació amb la detenció de l’home com a presumpte autor d’un delicte d’apropiació indeguda i coacció a la prostitució.
 
El detingut, que té antecedents, va passar el 9 de maig a disposició del Jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.