La PAH abandona l'hort ocupat a tocar del bloc de Salt

D'aquesta manera permetran que s'hi instal·lin els mòduls d'una escola

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Girona abandona l'hort ocupat a tocar del bloc Salt (Gironès) per permetre que s'hi instal·lin els mòduls prefabricats de l'escola Les Arrels, que funciona en barracons des de fa quatre anys. Després que els desallotgessin de l'edifici del doctor Castany, un grup d'integrants de la PAH es va quedar a l'hort i el va fer símbol de la seva resistència.

Ara, asseguren, se'n van en "solidaritat" amb les famílies i els alumnes de l'escola. Tot i això, la plataforma critica a l'Ajuntament que el trasllat de Les Arrels a aquests terrenys, que ha cedit la Sareb, sigui provisional i que el consistori "no treballi per construir una escola definitiva". El primer pas per traslladar els mòduls de l'escola Les Arrels als terrenys de l'hort ocupat per la PAH passarà pel ple d'aquest vespre. L'Ajuntament de Salt preveu aprovar la declaració d'utilitat pública de les obres per condicionar aquest terreny, i dues parcel·les que hi ha al costat, per ubicar-hi els barracons de l'escola de manera provisional.

En total, es tracta d'un espai de més de 7.000 metres quadrats, que la Sareb -el conegut com a 'banc dolent'- cedirà durant set anys al consistori. El trasllat de l'escola Les Arrels, que ja funciona des de fa quatre anys al sector de Mas Masó, es fa per dos motius. El primer, la impossibilitat que el centre creixi més allà on es troba ara; i el segon, la necessitat de trobar un emplaçament en espera que s'aixequi l'edifici d'obra de l'escola, que se situarà al sector Vallvera-Sitjar.

D'ençà que els Mossos d'Esquadra van desallotjar les famílies i els membres de la PAH que vivien al bloc Salt, uns quants integrants de la plataforma van quedar-se a l'hort que hi ha al costat de l'edifici. Ara, però, en un comunicat, asseguren que l'abandonen per facilitar el trasllat dels barracons de l'escola Les Arrels.

Segons diu la PAH en un comunicat, aquesta decisió es pren "en solidaritat" amb les famílies, els alumnes i els professors del centre educatiu. La plataforma critica que, des de fa més de quatre anys, els mòduls de l'escola Les Arrels es trobin "al pati de l'escola Mas Masó" i, per això, han decidit abandonar els terrenys de l'hort perquè s'hi puguin instal·lar els barracons del centre.