Detenen a La Jonquera un home acusat de 33 assassinats a Rússia

Se'l relaciona amb la màfia russa

La Guàrdia Civil ha detingut a La Jonquera (Alt Empordà) Dmitry Zavyalov, un home sobre qui pesava una ordre internacional de crida i cerca per la seva presumpta implicació amb 33 assassinats a Rússia.

A més, se'l relaciona amb la màfia russa i estava vinculat a una organització dedicada al tràfic il·legal d'armes i explosius. Els agents van detectar la seva presència el passat 16 de maig en un habitatge d'Empuriabrava, en companyia de la seva parella sentimental, de nacionalitat francesa, i una menor. Coincidint amb el retorn del sospitós cap a França, els agents el van interceptar a la frontera, on primer es va identificar amb un nom fals.

La Guàrdia Civil va dur a terme l'operació en col·laboració amb els gendarmes francesos, que van informar de la relació sentimental que el detingut mantenia una dona francesa, amb residència al seu país, i com inesperadament ella es va desplaçar fins a Empuriabrava, on els agents creien que disposava d'una casa. Allà, van detectar la presència de Dmitry Zavyalov, a qui van seguir discretament fins a la frontera.

En el moment de la seva detenció, l'home va mostrar un passaport ucraïnès i una targeta de residència belga, a nom de D.K. Davant la sospita que es tractava d'una identitat falsa, es van comprovar les seves empremtes dactilars amb les que constaven a l'Interpol en nom del detingut i van resultar ser de la mateixa persona.

Dmitry Zavyalov va passar a disposició del Jutjat d'Instrucció número 2 de l'Audiència Nacional, que va ordenar el seu ingrés a la presó.