Un gol matiner de Nong deixa el Girona a un pas del precipici (1-0)

El Recre s'emporta una victòria que deixa els blanc-i-vermells en una situació límit

El marcador al Nuevo Colombino encara assenyalava el primer minut de joc quan un error fatídic de la defensa gironina deixava lliure de marca a Cifu, que combinava amb Nong i aquest feia de forma fàcil el primer i únic gol del partit. Una jugada, doncs, que acabaria decidint el desenllaç del matx. La primera part era un monòleg d'un Girona intentant recuperar-se de l'error inicial a base d'insistència, però un Recre molt atent i amb una línia defensiva molt agressiva no donava opció a l'equip de Machín.

Amb el gol, el Girona no tenia més remei que atacar amb insistència però el perill es feia esperar, mentre que el Recre intentava buscar molt més el joc directe. Més tard, però, els dos conjunts tindrien ocasions clares, com el remat de Dimas que sortia fregant el travesser de Becerra, per part andalusa, o una falta marca de la casa de Jandro que també sortia per poc. Un parell de minuts més tard, Jandro treia una falta lateral que es passejava per l'àrea rival però que no trobava rematador. Ortuño i Juanlu també tenien opció de dir la seva però un dia més, la sort no semblava posar-se de banda gironina. Al descans l'empat semblava més que merescut per als dos equips .

A la tornada dels vestidors, el Recre semblava que sortia amb un plus més de motivació i les ocasions més clares eren per als locals. Primer Montoro, amb una falta directa, i Ezequiel després amb un xut creuat que sortia fregant el pal dret. Però a mesura que avançaven els minuts, era el Girona qui s'apropava cada cop més a l'empat, mentre el Recre es conformava a defensar-se de les embranzides blanc-i-vermelles. En una d'aquestes, Tato enganxava la pilota amb un cop de tacó dins l'àrea però Cabrero, molt àgil, la treia a l'últim moment. Era la millor oportunitat de la segona per a un Girona que veia amb impotència com el temps s'esgotava. Amb tot, el partit quedava en taules i el Girona no pot pensar a partir d'ara en res més que no sigui la victòria. La propera prova de foc i la major part de les opcions reals de l'equip passen la setmana vinent per Mallorca.

FITXA TÈCNICA

1- Recreativo Huelva: Cabrero; Cifu, Zamora, Morcillo, Fernando Vega; Jesús Vázquez, Dimas, Montoro; Gallegos (Joselu, min. 68), Ezequiel (Jonathan Valle, min.78) i Nong (Álex Pérez, min.84)
0- Girona: Becerra; Iván López, Ramalho, Richy, Migue, Juanlu Hens (Bruno Herrero, min. 73), Matamala (Felipe Sanchón, min. 56), Timor; Jandro (Carmona, min. 73), Tato i Ortuño
Gols: 1-0, min. 1 (Nong)
Àrbitre: Ocón Arráiz (comitè de La Rioja). Ensenya groga als locals Nong, Morcillo, Gallegos, Jesús Vázquez, Montoro i Zamora i als visitants Juanlu Hens, Matamala i Timor.