La PAHC de Blanes ocupa un pis propietat del BBVA

La plataforma també demana que es creï un parc d'habitatge social de lloguer

Una família membre de la Plataforma d'Afectades per l'Habitatge i el Capitalisme (PAHC) de Blanes ha ocupat un pis de la població - propietat de l'entitat financera BBVA- situat al carrer Jacint Verdaguer.

L'associació justifica aquesta acció perquè la família patia una greu "emergència habitacional" ja que només sobreviuen amb els 426 euros de subsidi que té una de les filles menors. La família estava a punt de ser desnonada d'un pis de lloguer que no podia pagar. Des de la PAHC exigeixen al consistori que compleixi amb la moció que es va aprovar el 30 de gener que preveu sancions als bancs o empreses que mantinguin pisos buits i reivindiquen la creació d'un parc d'habitatge social de lloguer.

Des de l'associació asseguren que, en un any, han hagut d'ajudar dotze famílies més que es trobaven en aquesta situació i que l'única sortida que han trobat ha estat ocupar provisionalment un habitatge buit, propietat d'algun banc. Des de l'entitat també denuncien que la Generalitat i l'Ajuntament de Blanes no està afrontant el "drama dels desnonaments" i la manca d'habitatges.