El Girona Temps de Flors supera l'ocupació hotelera de l'any passat

Els comerciants diuen que no han notat un augment substancial de les vendes

Satisfacció entre els restauradors i hotelers gironins per la 59a edició de la mostra 'Girona, Temps de Flors'. Els hotels de la ciutat han notat un lleuger repunt del nombre de visitants i pernoctacions durant aquests dies en comparació amb l'edició passada. En un primer balanç (el definitiu es realitzarà aquest dilluns des de l'Ajuntament de Girona), el president de l'Associació d'Hostaleria de Girona i Radial, Josep Carreras, ha valorat molt positivament la mostra d'enguany. "Vam tenir molta gent el primer cap de setmana tot i que les nits de diumenge a dimarts també han anat un pèl més bé que l'any passat", ha comentat.

Segons Carreras, la coincidència de la mostra floral amb la celebració dels 'Open de España' de golf a Caldes de Malavella ha fet que els hotels estiguessin completament plens durant aquest segon cap de setmana de l'exposició. "S'ha notat la promoció que ha fet l'ajuntament a les zones properes, hem notat un increment del nombre de visitants de la Catalunya Nord", ha explicat el president. Com comenta Carreras, el tren d'alta velocitat ha permès atraure visitants d'altres zones catalanes que, fins ara, no eren tan properes com per exemple Lleida, Tarragona, Saragossa o Madrid. A més, aquest any s'ha notat un augment del nombre de visitants de les comarques barcelonines. "Crec que l'actuació promocional que es va fer a Madrid es va fer una mica tard perquè gran part de la gent ja s'havia reservat els hotels i no quedaven moltes places i es tracta d'una ciutat que ara està molt propera, a només quatre hores, i obtindríem bons resultats", ha apuntat Carreras.

En aquest sentit, el president també ha subratllat que seria beneficiós ampliar el nombre de nits que la mostra està oberta. Enguany el certàmen ha obert portes tres nits, durant les quals els interessants han pogut recórrer els muntatges florals amb més tranquil·litat, a la llum de la lluna o les espelmes. Això sí, sempre respectant el descans dels veïns. "Potser no cal fer-ho cada nit però estaria bé passar de tres nits a quatre de cara a l'any vinent tot i que això s'ha de valorar conjuntament amb el consistori", ha explicat.

Pel que fa als restaurants, Carreras ha comentat que els locals adherits dins de l'associació han obtingut uns bons resultats, sobretot amb el menú floral. Durant aquests dies -i sobretot els caps de setmana- els locals han doblat torns.

Unes bones xifres que no s'han repetit al sector del comerç. Des de l'Associació Centre Eix Comercial, el seu president, Josep Maria Noguer, subratlla que no han notat un increment substancial de vendes durant aquests dies que ha durat la mostra. "La gent estava més per passejar i veure les flors que no pas per comprar però creiem que això pot ser positiu perquè els turistes vulguin repetir un altre dia, visitin la ciutat i comprin", ha valorat. Pel que fa l'obertura dels comerços durant el passat diumenge, Noguer ha afirmat que va ser "una mica fluix". Per això, es reuniran tots els associats i valoraran si creuen necessari tornar-ho a repetir de cara a l'any vinent.

Enguany, la 59a edició de la mostra 'Girona, Temps de Flors' s'ha allargat del 10 al 18 de maig i va ser inaugurada pel president de la Generalitat, Artur Mas.