El fort vent frustra l''encrateració'' al volcà Montsacopa d'Olot

L'artista Albert Gusi volia introduir una pilota de grans dimensions al cràter

El vent ha dificultat els treballs dels membres de l'organització i del Museu de la Garrotxa que aquest dissabte a primera hora del matí han intentat fer diana des del globus aerostàtic amb una pilota de platja gegantina al cràter del volcà de Montsacopa, a Olot. Finalment, la pilota de 3,2 metres de diàmetre ha caigut a una de les vessants del volcà, prop del cràter.

Tot i això, la directora del Museu de la Garrotxa, Montserrat Mallol, ha assegurat que estan "molt satisfets" perquè el muntatge artístic ideat per Albert Guni ha atret a un centenar de persones. En aquest sentit, esperen poder-ho repetir a la zona volcànica d'Alvèrnia, a França. "El projecte que porta per nom 'Prohibit jugar a pilota al parc' és d'Albert Gusi, un artista que sempre juga amb idees efímeres i lúdiques i sempre escull paisatges singulars o fràgils", ha explicat la directora del Museu de la Garrotxa d'Olot, Montserrat Mallol. En principi, el muntatge consisteix en deixar anar una pilota de platja de grans dimensions en escenaris singulars d'interès natural.

Aquesta no és la primera vegada que l'artista realitza l'acció a Catalunya. Fins ara, Gusi ja ha irromput en una glacera de l'Aneto i en la paret de l'aeri de Montserrat, uns espais que, com el volcà de Montsacopa, estan protegits perquè es troben dins de parcs naturals. "Hem inflat el globus a les set del matí i l'objectiu era encistellar dins del cràter però les probabilitats eren molt petites perquè un cop a l'aire, amb el globus aerostàtic, els vents eren molt diferents que a terra però gairebé ho hem aconseguit. La pilota ha caigut molt a prop del cràter, en una vessant del volcà", ha explicat la directora.

No obstant això, Mallol ha assegurat que estan "molt satisfets" amb els resultats però l'activitat ha estat "molt xula" i ha atret a un centenar de persones, majoritàriament famílies amb criatures. "Hem creat una gran expectació", ha afegit.

Mallol ha afegit que tot i no encistellar aquest cop, l'artista i els organitzadors de l'acció no es donen per vençuts i intentaran repetir-ho properament. A més, també tenen previst realitzar el muntatge a la zona volcànica francesa de l'Alvèrnia. "Seria la nostra il·lusió, de moment és un somni, només idees", ha comentat Mallol. L'artista, Albert Gusi, ha assegurat que tot el muntatge es tractava d'un "repte". "La idea era anar amb la pilota enganxada al globus i deixar-la anar quan estiguessin a sobre del volcà, fer bàsquet era secundari perquè el mateix nom del projecte ja té escrit 'el primer intent'", ha valorat.

I és que l'acció artística no es queda aquí. Aquesta activitat original és només una part de l'exposició que es podrà veure fins el proper 29 de juny al Museu de la Garrotxa. Amb totes les imatges i vídeos que els espectadors enviïn al correu del museu es crearà una mostra completa on també es projectaran les pel·lícules de les dues experiències anteriors. D'aquí a unes setmanes, Gusi té previst fer el 'Prohibit jugar a pilota al parc', convenientment adaptat, a Manresa i Mataró.