L'oftalmòleg Joan Felip, tercer candidat a la presidència del Col·legi de Metges de Girona

L'últim dia de termini presenta la candidatura per disputar el càrrec al forense Narcís Bardalet i a l'anestesiòleg Josep Vilaplana

Les eleccions a nou president del Col·legi de Metges de Girona (COMG) es disputaran entre tres candidats després que l'oftalmòleg Joan Felip Furés hagi decidit fer el pas endavant i presentar candidatura quan faltaven poques hores per tancar el termini, que acaba a les vuit del vespre. El doctor Joan Felip disputarà el càrrec al director de l'Institut de Medicina Legal, el forense i pediatra Narcís Bardalet, i a l'anestesiòleg i delegat del sindicat Metges de Catalunya durant dotze anys, el doctor Josep Vilaplana. Després de tancar el termini per presentar candidatures, comença la campanya electoral, que es farà entre el 19 de maig i el 15 de juny. Les eleccions seran del 16 al 19 de juny.

Seran unes eleccions molt disputades entre tres candidatures. Aquest dijous al migdia, l'oftamòleg Joan Felip Furés ha oficialitzat que opta a presidir el Col·legi de Metges de Girona (COMG) en substitució del fins ara president Benjamí Pallarès. El doctor Joan Felip es converteix en el tercer candidat perquè des que es va obrir el termini per presentar candidatures, ja s'han presentat el forense i pediatra Narcís Bardalet i l'anestesiòleg Josep Vilaplana.

Els tres candidats han desenvolupat el gruix de la seva trajectòria professional a la sanitat pública. Bardalet és director de l'Institut de Medicina Legal de Girona, Vilaplana és anestesiòleg al Trueta i el doctor Joan Felip també forma part de l'equip d'oftalmòlegs del Trueta.

L'acompanyen en la seva candidatura la doctora Maria Josep Martí com a vicepresidenta, com a secretari el doctor Joan Antoni Mulà (que el 2010 va encapçalar la candidatura que va disputar la presidència a Pallarès), vicesecretària la doctora Eliana Castañeda, tresorer el doctor Josep Casadesús i com a vocals els doctors Ignasi Sambola, Maria Victoria Huerta, Laura Ferrer, Juan José Espinosa i Quim Santos.

Nou president, el 19 de juny

Aquest equip de metges han presentat la llista a darrera hora, cinc hores abans d'acabar el termini per presentar candidatures que ha acabat aquest dijous. Divendres, a les deu del matí, la junta electoral farà la proclamació dels candidats i la campanya electoral començarà el 19 de maig. S'allargarà fins al 15 de juny.

Les eleccions es faran del 16 al 19 de juny. La proclamació del nou president i de la nova junta de govern es farà el mateix 19.