5 anys i 1 dia de presó per l'home que va seduir la fillastra menor d'edat

La defensa diu que la sentència ha estat "un gerro d'aigua freda" i anuncia que la recorrerà al Suprem

L'Audiència de Girona ha condemnat a 5 anys i 1 dia de presó el veí del Far d'Empordà (Alt Empordà) que va seduir la fillastra menor d'edat perquè accedís a mantenir relacions sexuals amb ell. La sentència dóna credibilitat plena al relat de la menor i considera que ha quedat provat que Alfonso Fernández va abusar sexualment de la nena de forma continuada quan tenia menys de 13 anys.

El tribunal no es creu la versió de l'acusat, que va assegurar que la nena s'ho va inventar perquè volia separar-lo de la seva mare. A banda de la pena de presó, la sentència també li imposa 5 anys de llibertat vigilada i l'obliga a indemnitzar la víctima amb 15.000 euros. La sentència no és ferma i es pot recórrer.

La sentència de la secció tercera de l'Audiència de Girona, de la qual ha estat ponent la magistrada Sonia Losada, dóna credibilitat plena al relat de la menor i conclou que ha quedat provat que Alfonso Fernández va seduir la nena i hi va mantenir una relació entre el juny del 2011 i el febrer del 2013. "La va engalipar fent-li creure que s'havia enamorat d'ella i així va aconseguir, a partir del juny del 2011 quan la nena tenia 12 anys, iniciar relacions íntimes i sexuals amb elles", relata la sentència.


El tribunal indica que l'home aprofitava els moments en què la mare de la nena no era a casa per mantenir relacions amb ella. Primer van ser tocaments, però també hi va haver una penetració vaginal i una fel·lació, tot i que no s'ha pogut acreditar que fos abans que la nena complís els 13 anys. La sentència ressalta que el processat no va forçar la menor amb violència i intimidació perquè la nena va consentir. Tot i això, indica que el consentiment és nul perquè es tracta d'una menor d'edat sense suficient maduresa per donar-lo.

La sentència admet que la base de la condemna és el relat de la menor, al qual dóna veracitat perquè és "constant i reiterat" i no han detectat contradiccions. A més, descarta la versió de l'acusat, que va atribuir la denúncia a una venjança perquè va rebutjar la menor quan se li va insinuar sexualment i perquè la nena volia separar-lo de la mare, a qui odiava.

A més, la sentència apunta que hi ha altres indicis que serveixen per corroborar el relat de la nena. Un són les cartes que la mare de la menor li va trobar, en les quals la nena diu estar enamorada del seu padrastre i afirma que "no suporta" veure'l amb la seva mare. L'altre, una conversa gravada per la mare en la qual ell admetia els contactes sexuals amb la nena. "És del tot inconcebible que una persona admeti la gravetat d'uns fets com els que es jutgen només perquè el deixin tranquil", argumenta la sentència.

La defensa del processat, encapçalada pel lletrat Josep Maria Pino, ha afirmat que la sentència ha estat "un gerro d'aigua freda" i ressalta que la mateixa mare de la nena admet tenir dubtes sobre el relat de la menor d'edat. També argumenta que hi ha proves molt dèbils que el tribunal ha evitat entrar a valorar i ha recordat que fins i tot la fiscal va rebaixar la petició inicial de presó a la baixa perquè veia poc fonament per mantenir-la. Pino ha anunciat que recorrerà la sentència al Tribunal Suprem.