Demanen 12 anys de presó per un home acusat de seduir la seva fillastra menor d'edat

El processat va fer creure a la noia que s'havia enamorat d'ella

La fiscal demana 12 anys de presó i 5 més de llibertat vigilada per a un veí del Far d'Empordà acusat de seduir la seva fillastra menor d'edat. Segons l'escrit de conclusions provisionals, Alfonso F. B. va "engalipar" la nena fent-li creure que estava enamorat d'ella fins que va aconseguir que la menor accedís a mantenir relacions sexuals amb ell quan tenia 12 anys.

Els abusos es van allargar dos anys, quan la mare de la nena va descobrir que la seva filla i el seu home eren amants i va denunciar els fets. La fiscal també demana que l'acusat no es pugui apropar a la nena durant 10 anys i que la indemnitzi amb 30.000 euros. El cas arribarà a judici a finals d'aquest mes a l'Audiència de Girona.

L'escrit de conclusions provisionals del ministeri fiscal recull que l'acusat, Alfonso F. B., es va casar amb la mare de la víctima el maig del 2010. La dona, que és d'origen colombià, tenia una filla menor d'edat que vivia al seu país d'origen. Quatre mesos després del casament, la nena es va traslladar a viure amb la parella al domicili familiar del Far d'Empordà (Alt Empordà) i l'acusat va assumir "les funcions pròpies d'un pare". En aquell moment la nena tenia 11 anys.  

"Des que la menor va iniciar la convivència amb ells, l'acusat es va sentir atret sexualment per la menor", apunta la fiscal que assenyala que amb l'objectiu de satisfer els seus "desitjos libidinosos" va "engalipar" la nena fent-li creure que s'havia enamorat d'ella. Entre les tècniques de seducció hi havia cartes d'amor. D'aquesta manera, sosté la fiscal, va aconseguir que la menor accedís a ser la seva amant.

Segons l'acusació pública, a partir del juny del 2011, quan la nena tenia 12 anys, van començar a mantenir "relacions íntimes i sexuals" al domicili familiar, aprofitant els moments en què la mare no hi era. Aquestes relacions van durar quasi dos anys, fins el febrer del 2013, quan la mare ho va descobrir i va denunciar el cas.  

"El processat no va utilitzar violència ni intimidació per mantenir relacions sexuals amb la nena", recull la fiscal que indica que durant el temps que van durar els abusos hi va haver carícies i tocaments als genitals, en dues ocasions el processat va penetrar vaginalment la nena i en una altra ocasió li va introduir el penis a la boca.  

12 anys de presó i 30.000 euros

La fiscal considera que els fets són constitutius d'un delicte continuat d'abús sexual a menor de 13 anys amb accés carnal i també d'un delicte continuat d'abús sexual amb accés carnal a persona major de 13 anys però menor de 16 i demana que condemnin el processat a 12 anys de presó. A més, també sol·licita que un cop hagi complert la pena de presó, li imposin 5 anys de llibertat vigilada.  

L'acusació pública vol que l'acusat no es pugui apropar a menys de 80 metres de la víctima, de casa seva, del centre escolar o del seu lloc de feina durant 10 anys. En matèria de responsabilitat civil demana que Alfonso F. B. indemnitzi la nena amb 30.000 euros. Està previst que el cas arribi a judici a la Secció Tercera de l'Audiència de Girona a finals d'aquest mes.