Marigó diu que els ajuts a l'Escola de Música són legals

El batlle atribueix la querella de Ridaura a una "obsessió personal"

Nova demanda judicial contra l'alcalde de Blanes i, novament, protagonitzada pel president del Club d'Hoquei del municipi, Josep Ridaura. El jutjat d'instrucció número 2 de Blanes ha admès a tràmit una querella presentada el passat gener per Josep Ridaura contra l'alcalde socialista, la seva dona i l'interventor, Francisco Lucio, per un presumpte delicte continuat de prevaricació i tràfic d'influències. 

En l'epicentre de la querella hi ha el conveni que l'ajuntament va signar amb l'Escola de Música mentre que Marigó era alcalde i que, segons Ridaura, no estava justificat. A més, Ridaura apuntava que l'alcalde hauria volgut beneficiar una institució on hi estudiaven els seus fills -que són músics professionals- i on la seva dona era membre de la junta directiva. 

Defensa la seva innocència

Després que aquest cap de setmana es conegués la imputació de l'alcalde, Marigó ha volgut sortir al pas per defensar la seva innocència, la de la seva dona i també aportar documentació per demostrar que la subvenció es va atorgar correctament. A més, ha explicat que encara no han rebut cap notificació del jutjat per a la declaració que està fixada per al 16 de juny. 

Marigó ha explicat que a Blanes no hi ha cap escola de música municipal i que és l'Associació Banda-Cobla Col·legi Santa Maria la que s'encarrega de la formació musical dels joves del poble. L'alcalde ha explicat que el conveni amb l'escola es va signar el 2006 (quan ell era alcalde) i que era per a quatre anys, aportant 45.000 euros anuals, per a un programa que acostava les música als col·legis. 

L'alcalde ha destacat que aquesta subvenció apareixia "de manera nominal" al pressupost anual del consistori i que el conveni es va aprovar per junta de govern. A més, també ha justificat que s'acompanyava d'unes "fitxes mensuals de seguiment" i d'una memòria anual que havia d'avaluar una comissió creada expressament. 
A més, ha destacat que amb el canvi de govern i l'entrada de CiU el 2007 no només el conveni es va mantenir en vigor sinó que el 2010 es va renovar "exactament amb els mateixos termes i condicions de control".

Lamenta la implicació de la seva esposa

Marigó també ha lamentat que, en aquesta ocasió, la querella no només vagi contra ell sinó també contra la seva esposa. L'alcalde ha explicat que la seva dona treballa a l'Ajuntament de Blanes des de fa més de 35 anys i que és la responsable de negociar la recaptació tributària des d'abans que ell entrés al consistori, l'any 1999. "Ella no és responsable del control ni la fiscalització dels convenis sinó que es dedica a la recaptació d'impostos", ha volgut aclarir. 

A més, l'alcalde ha reconegut que la seva dona formava part de la junta directiva de l'escola de música (on al 2006 només hi quedava un dels seus fills estudiant) i que ho feien per col·laborar amb l'entitat "com la resta de pares". "La meva família no s'ha beneficiat mai d'aquest conveni", ha recalcat. 

"Una persecució personal"

Aquesta no és la primera vegada que Ridaura recorre a la justícia per denunciar l'alcalde socialista. Segons Marigó, Ridaura duu a terme una campanya contra ell per motius personals, perquè l'any 2010 Marigó (que era a l'oposició) va demanar que li obrissin un expedient informatiu per insultar i intentar agredir dos conserges municipals. Després d'aquests fets, Ridaura va presentar una demanda en defensa del seu honor que tant el Jutjat de Primera Instància com l'Audiència de Girona han arxivat i que ha recorregut ara al Tribunal Suprem.

L'alcalde de Blanes també atribueix l'actitud de Ridaura al fet que no han renovat un conveni impulsat per l'anterior alcalde, Josep Trias (CiU), que subvencionava del 2010 al 2013 amb 54.000 euros anuals el Club d'Hoquei, que és una fundació privada que ell mateix presideix. 

"El mou l'odi, la revenja i una obsessió contra la meva persona", ha criticat Marigó, que lamenta que amb les seves actuacions Ridaura està fent mal a la seva família i també al poble de Blanes. "L'únic objectiu que té és perjudicar-me a nivell personal i intentar acovardir-me perquè m'aparti de la política", ha declarat Marigó, que creu que Ridaura encara està "més furiós" des que ha anunciat que torna a presentar-se com alcaldable pel PSC a les eleccions del 2015. L'alcalde diu que pensa "aguantar" i que no emprendrà accions legals contra Ridaura.

L'alcalde de Blanes ha volgut "desemmascarar" Ridaura i ha dit que és una persona que té conflictes oberts en diversos àmbits. Per exemple, ha apuntat que apareix al sumari del cas Manga per fer pressió al Consell Comarcal perquè hi "col·loquessin" una familiar "perquè CiU li devia favors". També ha explicat que ha estat sancionat diverses ocasions pel comitè de competició per excedir-se amb els àrbitres o que, fins i tot, té demandes presentades contra periodistes "per no explicar el que ell vol". 

Altres denúncies contra Marigó per part de Ridaura

Marigó ha recordat que el president del Club d'Hoquei ha presentat diverses denuncies a l'Oficina Antifrau des del 2010 fins el 2013 i que, després de demanar diversa documentació, encara no han rebut cap pronunciament de l'oficina. Així mateix, sosté que Ridaura també va acudir a la Fiscalia per denunciar suposades irregularitats en temes urbanístics, per malversació de fons públics i tràfic d'influències. Segons Marigó, el gran gruix de la demana està arxivada i només falta que el ministeri fiscal es pronuncií sobre un tema en referència a una llicència d'obres per uns treballs a darrera de l'eslésia. 

L'alcalde també ha explicat que el jutjat número 3 de Blanes ha arxivat una altra querella criminal presentada pel president del Club d'Hoquei i el Partit Democràtic de Blanes (PDB) contra ell pels delictes de tràfic d'influències i contra l'ordenament del territori per haver deixat de cobrar diversos rebuts d'IBI del municipi. 

Ridaura també ha denunciat davant la Guàrdia Civil el sobrecost de les obres de la Ciutat Esportiva de Blanes. Sobre aquesta demanda, l'ajuntament ha facilitat la informació que li han requerit.