Detenen un grup de lladres que es dedicava a robar cable de telèfon

Són dues dones i tres homes que actuaven en urbanitzacions de la Selva

Els Mossos d'Esquadra han detingut un grup de lladres que es dedicava a robar cable de telèfon en urbanitzacions i nuclis aïllats de la Selva interior. Des de mitjans de febrer, entre els pobles que van rebre la visita dels lladres hi ha Maçanet de la Selva, Massanes, Hostalric o Santa Coloma de Farners. El grup, format per dues dones i tres homes, actuava aprofitant la foscor de la nit i escollia trams de línia situats a zones boscoses. Se n'enduien entre 200 i 250 metres cada vegada, per poder-los transportar més fàcilment.

En total, van arribar a cometre fins a nou robatoris, que han suposat un perjudici econòmic de més de 44.000 euros a les companyies. Se'ls ha pogut atrapar a Tordera (Maresme). Des de mitjans de febrer, els mossos van començar a rebre un degoteig de denúncies per robatoris de cable de telèfon a la comarca de la Selva. Alguns dels pobles que van rebre la visita dels lladres eren Maçanet de la Selva, Massanes, Hostalric, Caldes de Malavella o Santa Coloma de Farners.

Aviat, els agents van veure com tots els robatoris tenien diverses coincidències. La majoria es cometien durant la nit i afectaven trams de línia que passaven per urbanitzacions i zones aïllades. A més, els lladres solien tallar trams de cable d'entre 200 i 250 metres, per així poder-se'ls endur més fàcilment.

En total, arran d'aquests robatoris, més de 1.000 clients de la comarca van quedar-se sense telèfon. I es calcula que el cost de reparació de les línies afectades va pujar fins als 44.400 euros.

Els mossos van començar a investigar qui hi havia al darrere d'aquests robatoris i la setmana passada van poder atrapar el grup que els cometia. Es tracta de dues dones i tres homes, d'edats compreses entre els 25 i els 41 anys, i de nacionalitats espanyola, boliviana i marroquina.

Rols definits

Els agents creuen que, mentre uns es dedicaven a enfilar-se als pals de telèfon i tallar la línia, un altre feia vigilància per la zona per evitar que els descobrissin. En total, els Mossos d'Esquadra els relaciona amb nou robatoris de cable de coure.

Els mossos van detenir tots els cinc integrants del grup el dijous passat a Tordera. En total, se'ls acusa dels delictes de danys, furts, desordres públics (pel perjudici que van causar amb els robatoris) i pertinença a grup criminal (perquè la banda estava molt ben organitzada i cadascú tenia un rol assumit).

Els detinguts, dels quals dos tenen antecedents, van passar dissabte a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia d'Arenys de Mar (Maresme). Després de prendre'ls declaració, el jutge els va deixar en llibertat amb càrrecs.