Ajuntament i Diputació cedeixen espais per votar el 25A durant la consulta independentista a Girona

'Girona Dediceix' ha organitzat xerrades-berenar a diversos barris de la capital del Gironès

La comissió organitzadora de la consulta sobre la independència a Girona ha presentat la llista definitiva dels col·legis electorals on es podrà votar el proper 25 d'abril. Són, en total, 19 espais repartits per tota la ciutat que s'han fet coincidir, sempre que ha estat possible, amb els locals utilitzats habitualment en les eleccions ordinàries per a aquesta funció. L'objectiu de la distribució que s'ha fet de col·legis és facilitar al màxim la participació de la ciutadania a tots els barris.

La majoria de locals que s'habilitaran com a col·legis són cedits per l'Ajuntament però també n'han cedit la Diputació de Girona i el GEiEG. Per la seva banda, la Casa de Cultura, a més de ser un col·legi electoral, esdevindrà el punt neuràlgic de la jornada del 25A a Girona, perquè acollirà la seu electoral central, des d'on se centralitzarà la informació i es faran les principals compareixences públiques. La jornada electoral s'iniciarà el diumenge 25 d'abril i tots els col·legis electorals obriran les portes de les 9 del matí a les 8 del vespre.

Per a poder votar els ciutadans s'hauran d'identificar i acreditar que viuen a Girona. En cas que al seu document d'identitat no hi consti la residència a la ciutat, hauran de presentar un certificat d'empadronament que hauran d'haver tramitat en els dies previs a la consulta.

Xerrades-brenar per incentivar la participació

Amb el nom 'I tu, per què no decideixes?', Girona Decideix ha organitzat un seguit de xerrades a diversos centres cívics de la ciutat amb l'objectiu de dur a tots els barris el debat sobre el dret a decidir i fomentar la participació en la consulta del 25A. Els ponents dels actes són la presidenta d'Òmnium Cultural del Gironès, Gemma Clarissó, i el membre de l'ADAC Joan Sibill.

El format de l'acte pretén fomentar el debat sobre el tema que és objecte de la convocatòria del 25A i solucionar possibles dubtes o qüestions vinculades amb la consulta.

També està previst que el dijous 15 es faci públic el manifest en suport a la consulta.
Diverses personalitats de la ciutat presentaran aquest text que serà obert a més adhesions fins el dia previ a la consulta.

El cantant Lluís Llach, finalment, ha informat a la CUP que per motius professionals no assistirà a l'acte que l'entitat independentista farà a favor del sí a la consulta el pròxim divendres.