El Girona suma un punt in-extremis (1-1)

Ortuño dóna ales a un Girona que cada jornada veu més assequible la salvació

El Girona arribava aquesta tarda a Montilivi amb una convicció entre cella i cella: la salvació. Al davant, el Castella, un equip pràcticament en la mateixa situació i el mateix objectiu. Un gol d'Ortuño al minut noranta deixa l'equip en una situació assequible i evita així ser superat pel filial blanc, amb un punt menys a la classificació.

El matx començava trebat per als dos conjunts, amb continues faltes que no deixaven fluir el joc i que denotaven el nerviosisme lògic d'un partit d'aquestes característiques. Al minut set, el filial madridista tenia a les botes de Willian José la primera ocasió, que no aconseguia rematar entre els tres pals. Timor, a la següent jugada, responia amb un gran xut amb la cama esquerra que tenia la mateixa sort.

Tot i les arribades esporàdiques d'un Girona molt ferm en defensa, eren els blancs els que manaven sobre el terreny de joc, trobant molts més espais que un Girona sense idees al llarg de la primera part. El guió, però, era el d'un partit marcat per l'agressivitat al migcamp i les poques ocasions.

La represa començava com havia acabat la primera meitat. Tant el Girona com el Reial Madrid esperant l'oportunitat per sortir entre línies i crear perill, però tan sols dos minuts després de l'inici, al quaranta-set, Quini avançava els visitants amb una bona jugada individual, engaltant un xut potent amb l'esquerra que feia impossible l'estirada de Becerra.

Iván López, que entrava poc després en sustitució de Juanlu Hens, acabaria essent el revulsiu que el Girona necessitava, creant perill i deixant-se notar amb grans jugades individuals. Malgrat tot, els blanc-i-vermells no aconseguien posar l'empat a l'electrònic. El matx entrava aleshores en una espiral d'anada i tornada que acabaria essent clau. Eloi Amagat primer, i Gerard Bordas després tenien a les seves botes l'empat però la sort semblava donar l'esquena als gironins. Una sort que, finalment, ha acabat fent acte de presència a la recta final, quan Alfredo rematava magistralment una pilota centrada després d'un servei de banda.

Amb tot, el Girona queda pràcticament en la mateixa situació que la setmana passada i només un punt separa l'equip de la salvació a falta de quatre jornades.



Fitxa tècnica:

1- Girona: Isaac Becerra, Ramalho, Richi Álvarez, Chus Herrero, David García (Felipe, 73′), Eloi Amagat, Timor, Hens (Iván López, 59′), Tato, Jandro (Gerard Bordas, 71′), Alfredo.

1- Reial Madrid Castella: Pacheco, Casado, Cabrera, Llorente (Noblejas, 68′), Quini, Aguza (Borja García, 86′), Mascarell, Jaime, José Rodríguez (Lucas Torró, 75′), Lucas Vázquez, Willian José.

Gols: Quini (47′) i Alfredo (89′)

Àrbitre: Muñoz Mayordomo (Comitè Castilla La Mancha). Ensenya targeta groga als locals Eloi, Timor, Jandro i Bordas; i als visitants Lucas Vázquez, José Rodríguez, Cabrera i Pacheco. Vermella per acumulació a Mascarell.