Inaugurat el nou apartat de projecció de joves músics a l'ESPAIdART de l'Espai Gironès

Marta Trujillo fou la primera en actuar

La jove cantant barcelonina Marta Trujillo va inaugurar ahir els UNPLUGGEDS, el nou apartat que inclou la segona edició del festival d’Arts en Viu ESPAIdART, que se celebra fins al 7 de juny al centre comercial Espai Gironès. Trujillo va oferir un concert amb versions de cançons modernes molt conegudes acompanyada del guitarrista Andreu Martínez. Els UNPLUGGEDS, on joves músics i cantautors de Catalunya mostren el seu talent, continuaran cada dijous, a les 18h, fins el 5 de juny.

Aquest espai està destinat a ser una plataforma de promoció per als participants. Els joves músics i cantautors que inclou la programació d’Espai Gironès són, a més de la cantant de Barcelona Marta Trujillo; el grup d’havaneres de Girona Les anxovetes (el 15 de maig), format per tres veus femenines i un guitarrista; el cantautor i músic de les Terres de l’Ebre Joan Rovira (el 22 de maig); el compositor i cantant d’Olot Toni Beiro (el 29 de maig); i el cantautor de Barcelona Oriol Padrós (el 5 de juny).

ESPAIdART s’ha estrenat aquesta setmana amb tres espectacles infantils, en l’apartat MINIFEST, que continuarà dilluns vinent. Aquest Festival és una iniciativa pionera en les seves característiques, i es consolida com a referent de l’art i la cultura, amb trenta espectacles de música, teatre i dansa de trenta companyies que es porten a terme del 5 de maig al 7 de juny a les instal·lacions d’Espai Gironès i són gratuïts. L’objectiu és apropar la cultura al gran públic i crear una plataforma de difusió de cadascuna de les companyies protagonistes del festival. La iniciativa s’organitza coincidint amb el novè aniversari del centre, amb Salvador Sunyer de padrí.

Després de la bona acollida que va tenir aquest festival l’any passat, el centre s’ha convertit de nou en un gran aparador de cultura. El pressupost que destina Espai Gironès a ESPAIdART és de 42.000 euros, un 5% superior a la primera edició. La plana web del Festival és www.espaidart.net

Espai Gironès, centre comercial de referencia a les comarques gironines, és el primer centre comercial de Catalunya i d’arreu de l’Estat espanyol que ha fet una aposta per tirar endavant un festival d’aquestes característiques. El festival compta amb el suport organitzatiu de la productora teatral sabadellenca Nocturns. Aquesta iniciativa contribueix a popularitzar les arts escèniques i a difondre la cultura.  

El Festival inclou una programació diària –excepte diumenge-. Els divendres i dissabtes hi ha espectacles per a tots els públics. Avui hi ha programat teatre amb música amb viu amb Dugong, de la companyia Sota Mínims i per demà música amb la Big Band de la Universitat de Barcelona.