El regidor gironí Xavier Domínguez abandona el PP i dóna suport a Vox

L'expopular critica la "inacció i passivitat" de Rajoy davant el "desafiament secessionista"

L'exregidor del PP a l'Ajuntament de Girona Xavier Domínguez ha anunciat que abandona la formació popular perquè se sent "profundament decebut" amb el partit i que dóna suport al candidat de Vox, Aleix Vidal -Quadras. En una carta enviada al president provincial del PP a Girona, Enric Millo, Domínguez expressa els motius que l'han portat a deixar el partit, entre els quals cita la "inacció i la passivitat" de l'executiu espanyol davant el "desafiament secessionista" del Govern i del "moviment independentista sufragat amb diners públics". Domínguez escenificarà el seu suport a Vidal-Quadras en un acte de Vox a Lloret de Mar el pròxim 17 de maig.

L'exregidor també cita l'alliberament del membre d'ETA Jesús María Uribetxeberria Bolinaga, la "falta de consideració i a vegades menyspreu" cap a les víctimes del terrorisme o la "inaplicació del programa de partit en matèria econòmica i creació de lloc de treball", entre d'altres.

En aquest sentit, Domínguez critica, en la seva carta, "l'augment desmesurat de la pressió fiscal", que ha comportat major recessió i més atur". L'exregidor popular també carrega contra la "corrupció existent dins del partit", fet que "automàticament" s'identifiqui el PP amb el cas Gürtel; i lamenta la "incapacitat" de l'executiu de Rajoy per "garantir un ensenyament en castellà a qui ho desitgi".

Domínguez ha ocupat diversos càrrecs orgànics al llarg de la seva dilatada trajectòria al PP. Entre d'altres, ha estat membre de la junta directiva del partit a Catalunya i membre del Comitè Executiu i del Comitè de Direcció del PP de Girona com a vicesecretari d'organització provincial.