Endesa il·lumina la Basílica de Santa Maria de Castelló d'Empúries

L’acord representa el 50% del cost total de la intervenció

La Fundació Endesa ha concedit 45.000 euros en forma de col·laboració per a la Basílica de Santa Maria de Castelló d’Empúries, a l’Alt Empordà. Aquesta aportació té com a objectiu renovar l’estructura elèctrica d’aquest temple i substituir els llums per uns d’altres de baix consum, apostant, així, per una il·luminació eficient.

La finalitat d’aquest acord és, dins el projecte d’il·luminació de la Basílica de Santa Maria, adaptar les instal·lacions elèctriques a les noves necessitats de l’edifici en termes de seguretat i augment de potència. Es dota, així, la construcció arquitectònica d’un sistema elèctric modern que contempli tant la il·luminació per a celebracions religioses com il·luminació interior i exterior.

L’acord, que suposa la meitat del cost íntegre de la intervenció, està destinat a oferir recursos per a la il·luminació dels béns de patrimoni històric i artístic i és el resultat del conveni signat per la Fundació Endesa amb la Conferència Episcopal Espanyola el 2012.

Construïda entre els segles XIII i XV, la Basílica de Santa Maria de Castelló d’Empúries és coneguda com la Catedral de l’Empordà per les seves dimensions. Actualment, i des de l’any 2006, compta amb el títol de Basílica menor.

Patrimoni Històricocultural

La il·luminació artística s’emmarca en el conveni de col·laboració firmat entre la Fundació Endesa i la Conferència Episcopal Espanyola l’any 2012, amb una vigència quinquennal (2012-2016). L’acord té com a objectiu l’execució de projectes d’il·luminació de les catedrals, temples i edificis integrants del Patrimoni històricocultural de l’Església Catòlica. Segons aquest conveni, la Fundació Endesa proporciona el suport tècnic per a l’execució dels projectes i participa en el 50% del seu finançament.

La Fundació Endesa, que es va constituir el 1998, va rebre a finals de 1999 la Medalla d’Or de les Belles Arts del Ministeri de Cultura, ha invertit des de llavors a Catalunya gairebé 5 milions d’euros en projectes d’il·luminació del patrimoni artísticocultural del Principat i de col·laboració amb ajuntaments on la Companyia té instal·lacions de generació tèrmica.