ERC comença la campanya amb el suport de Juanjo Puigcorbé, Peyu i Carme Teixidó

El jutge Santiago Vidal no ha pogut assistir

ERC ha presentat aquest dijous en un acte de precampanya davant del Macba a Juanjo Puigcorbé, Peyu i Carme Teixidor com nous membres de la plataforma amb què es presenten a les europees. Toni Albà, que ha conduit l'acte, ha llegit una nota del jutge Santiago Vidal on s'ha excusat per la seva absència a l'acte, degut a la citació per part del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) per estar redactat un esborrany d'una constitució catalana.

La coalició Esquerra Republicana-NECat-Catalunya Sí ha exposat les propostes en matèria de cultura com l'IVA cultural superreduït al 4% pel conjunt de la UE i augmentar el pressupost europeu de cultura junt amb la creació d'un Consell Europeu de la Cultura.

Una altra de les propostes d'ERC és promoure l'excepció cultural europea per "incentivar la creació, producció i distribució cultural europea" ja que, segons el candidat dels republicans a les eleccions europees, Josep-Maria Terricabras, "les retallades han estat brutals contra la cultura i contra les coses que fan la vida més agradable". En aquest sentit, Terricabras ha lamentat que "el pastís a Europa són els assumptes econòmics" i ha afegit que "sembla que la cultura sigui la cirereta". A més, ha destacat que "la cultura també produeix riquesa" i ha criticat el 21% d'IVA cultural a l'estat espanyol en comparació al 7% en països com França i Alemanya.


El diputat d'ERC al Congrés Alfred Bosch ha explicat que "a Europa volem treballar perquè som europeus i volem que ens ajudin perquè la nostra gent tingui una feina digna". En aquest sentit, ha destacat la necessitat de treballar a Europa per a assolir "una societat més pròspera, més propera, més rica i més neta". La diputada d'ERC Gemma Calvet ha reiterat el compromís de Catalunya Sí "amb la política activa i d'obertura a la societat civil del nostre país" i ha afegit que "són temps per obrir-nos, per substituir la real politic per la democràcia real".