Una sentència impedeix que l'Ajuntament de Garriguella aboni la quota a l'AMI

El jutge considera que es tracta d'una despesa que no és de la competència del consistori

Una sentència del Jutjat contenciós administratiu número 1 de Girona ha estimat una demanda de la delegació del govern espanyol a Catalunya i impedeix que l'Ajuntament de Garriguella pugui abonar els 75 euros corresponent a la quota de Associació de Municipis per la Independència (AMI) en considerar que el consistori no pot fer una despesa destinada a una finalitat que no és de la seva competència.

L'alcalde de Garriguella, Carles Suárez, ja ha deixat clar que si el consistori no pot pagar aquesta quota ho faran els regidors i ell mateix de la seva butxaca. "Continuarem sent dins de l'associació perquè ara és el que toca", ha subratllat. En concret, el jutge ha resolt que els recursos públics que l'Ajuntament de Garriguella volia destinar a la quota anual de l'AMI "no guarden connexió amb els àmbits competencials atribuïts a les Entitats Locals". A més, la delegació del govern espanyol havia impugnat l'acord, pel govern municipal, perquè es tractava d'una quantitat que no estava prevista en els pressupostos de l'Ajuntament. En aquest sentit, el magistrat afirma que en la documentació aportada per l'Ajuntament "no consta acreditada la consignació de crèdit per atendre quotes de l'AMI".

L'alcalde de Garriguella, Carles Suárez, ha qualificat la sentència de "desorbitada" i ha lamentat que, arran del contenciós pels 75 euros de la quota anual a l'AMI, ara l'Ajuntament n'haurà de destinar entre 2.000 i 3.000 a pagar les coses del judici i les despeses d'advocats i procuradors. Per tot això, Suárez ha qualificat la resolució judicial de "desorbitada" i ha assegurat que "impacta".

De fet, l'alcalde ha explicat que encara no havien abonat la quota perquè abans l'Ajuntament ha pagat "altres coses que corrien més pressa". "Som un ajuntament petit i aquestes coses les deixes per l'últim. Anem molts justos d'euros i no ho hem pagat", ha remarcat.

Suárez, que ha fet aquestes declaracions a títol personal, està pendent de valorar la sentència amb els regidors del consistori i amb l'advocat que porta el cas i decidir si presenten un recurs. Suárez ha afegit que si finalment no és l'Ajuntament que pot pagar aquesta quota seran els regidors els qui assumeixin personalment l'import.

D'altra banda, l'alcalde ha lamentat l'actitud de la delegació del govern espanyol, que, ha dit, va "arreu i caigui qui caigui". "Suposo que ells estan fent la seva feina sense mirar prim", ha criticat.