Un alumne de l'IES Pla de l'Estany parteix el llavi a un professor d'un cop de puny

L'incident es va produir ahir a l'hora del pati

Un alumne de l'IES Pla de l'Estany de Banyoles va agredir un professor mentre estava fent la vigilància del pati i li va partir el llavi. Els fets van passar ahir cap a tres quarts d'onze del matí. Segons han explicat alumnes del centre, el jove va discutir amb el mestre i li va donar un cop de puny. Es tracta d'un noi que estudia primer d'ESO, que ha repetit un curs i que és problemàtic, segons els mateixos alumnes. Pel que fa al centre, l'equip directiu no ha volgut fer declaracions però des del Departament d'Ensenyament s'ha confirmat que s'està estudiant quina serà la sanció en base a la normativa del centre. El mestre ja ha presentat denúncia als mossos.

L'agressió es va produir a l'IES Pla de l'Estany de Banyoles a tres quarts d'onze quan hi havia pati. L'alumne, que fa primer d'ESO però que hauria de fer segon perquè és repetidor, va començar a discutir amb el mestre i li va propinar un cop de puny. Segons alguns alumnes, aquest jove ja havia mostrat una actitud problemàtica anteriorment.

L'equip directiu del centre no ha volgut fer declaracions. Des d'Ensenyament s'ha confirmat que serà el mateix institut qui decidirà la sanció que caldrà aplicar a l'alumne tal i com estableix el seu reglament. El director dels serveis territorials d'Ensenyament a Girona, Albert Bayot, ha subratllat que el més important serà com gestionar aquesta acció de forma pedagògica. "S'haurà de veure com es pot fer que aquest noi pugui adquirir i fer-se propis sistemes de reconducció de conducta sense l'agressivitat; per mi és la principal feina que tenim els centres en aquest sentit", ha assenyalat Bayot. També ha afegit que es tracta d'un fet molt puntual.

Pel que fa al mestre agredit, aquest va anar fins al CAP per rebre atenció sanitària i ja ha presentat la denúncia als Mossos d'Esquadra.