La direcció del PSC gironí vol interlocutors per dialogar i resoldre les tensions

L'executiva crea una "comissió de diàleg" per recuperar la cohesió dins el partit

Durant la reunió de l'executiva de la federació del PSC de les comarques gironines s'ha decidit crear una comissió amb l'objectiu de dialogar amb el sector crític. Aquest dilluns ja s'han designat els representants que tindran com a objectiu aconseguir refer la situació interna del partit, després de la dimissió de nou membres de l'executiva i del president del partit a Girona, Joaquim Nadal. 

A més, en un comunicat, el partit demana als dimissionaris que s'avinguin a seure i parlar "per resoldre la controvèrsia a l'entorn de les divergències de postures en qüestions clau". Segons manifesta la direcció, el partit vol trobar punts de coincidència sobre la base de la reivindicació de les polítiques d'esquerra i la "defensa inequívoca" del dret a decidir. 

La "comissió de diàleg" estarà formada pel secretari d'organització Marc Lamuà, el secretari de política municipal i alcalde de l'Escala, Estanis Puig, el secretari d'implantació i alcalde de Camprodon, Esteve Pujol, l'alcaldessa de Vilafant i secretària de coordinació sectorial, Consol Cantenys, i el primer secretari de l'Agrupació Olot-Garrotxa i membre de la mesa del Consell de Federació, Albert Bramon. 

La direcció ha fet una crida als díscols a qui ha demanat un "diàleg responsable" que permeti "fer passos endavant i obri vies per recuperar la cohesió del partit". La direcció recorda que el partit viu un moment clau amb la convocatòria de les eleccions europees el pròxim 25 de maig i amb les eleccions municipals l'any vinent.