Girona dóna les gràcies als germans Roca per continuar a primera línia de la cuina mundial

Un centenar de persones van al restaurant per brindar pel segon lloc

Girona ha volgut donar les gràcies als germans Roca i el seu equip per haver aconseguit el segon lloc a la revista 'Restaurant', a la gala de dilluns a Londres. Per fer-ho, un centenar de persones s'han acostat aquest vespre al restaurant per poder abraçar els tres germans i felicitar-los no només per aquesta posició sinó també perquè el petit dels Roca, en Jordi, ha aconseguit la distinció com a millor pastisser del món.

Per això, durant el senzill acte, un membre de l'equip del restaurant ha tret un gran pastís de xocolata on hi havia una peça que emulava una mà fent unes banyes. 

Malgrat que el restaurant ha passat del número 1 a la segona posició, la intenció dels que s'han acostat al Celler era mostrar-los que continuen sentint-se igualment orgullosos. Quan han entrat al restaurant, els assistents portaven un cartell on es podia llegir 'Gràcies' a l'alçada de la cara. La voluntat d'aquest gest era fer notar que la importància no era qui anava a l'acte sinó que era un agraïment anònim en nom de tota la ciutat. 

"Sempre hem sentit i sentim a prop el caliu de la gent de Girona i és molt gran veure que la sensació d'agraïment segueix vigent", ha manifestat el xef del Celler, Joan Roca, que fa broma dient que l'estima de la ciutat és tal que igualment els haguessin fet l'homenatge encara que haguessin quedat desens. "Estar entre els 50 millors del món ja és un reconeixement i això és al que la gent hi dóna valor i és important", ha afegit Joan Roca, que afirma que seguiran treballant com fins ara estiguin a la posició que estiguin. "Independent del que diguin les llistes seguirem compromesos amb la creativitat i la innovació, no fotem, no ens tornéssim bojos ara", ha manifestat. 


Entre els assistents a l'acte hi havia polítics, membres de moviments culinaris, hostalers i ciutadans que volien veure de prop els artífexs d'un dels restaurants més reconeguts del món. Entre ells també hi havia l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, que ha remarcat l'orgull de tenir el Celler a la ciutat. "El que fan és extraordinari, estar entre els dos millors restaurants del món per tercer any consecutiu és molt important", ha dit l'alcalde, que a més destaca la generositat dels germans Roca, que sempre parlen de Girona i Catalunya allà on van. 

Per la seva banda, el president de la Diputació, Joan Giraut, ha reconegut que a tothom li hagués agradat reeditar el número 1 però que això queda ja "en el terreny de l'anècdota" perquè el Celler de Can Roca té un projecte "plenament consolidat". A més, Giraut ha destacat que "fan les coses ben fetes" i que s'han convertit en una "icona" del territori.