Espai Gironès ofereix 30 espectacles teatrals, musicals i de dansa

La 2a edició d’ESPAIdART se celebra del 5 de maig al 7 de juny

Espai Gironès impulsa el segon festival d’Arts en Viu dins un centre comercial, una iniciativa pionera en les seves característiques, i es consolida com a referent de l’art i la cultura, amb trenta espectacles de música, teatre i dansa de trenta companyies que es portaran a terme del 5 de maig al 7 de juny a les seves instal·lacions i seran gratuïts. L’objectiu és apropar la cultura al gran públic i crear una plataforma de difusió de cadascuna de les companyies protagonistes del festival.

Després de la bona acollida que va tenir aquest festival l’any passat, el centre es convertirà de nou en un gran aparador de cultura. El gerent del Centre Comercial Espai Gironès, Pau Jordà, i la  responsable de Màrqueting d’Espai Gironès, Cristina Plana, han presentat, avui, el Festival, en una roda de premsa, que també ha comptat amb la presència d’una representant de Les Anxovetes i del cantant Toni Beiro, que actuaran dins d’un dels nous apartats d’aquest any, els Unpluggeds, i de representants d’Euroskoreans i Tia Moka, dues de les companyies que participaran al Festival. El gerent d’Espai Gironès ha remarcat que un dels objectius bàsic de la iniciativa és “unir cultura i comerç” i també ajudar als artistes que hi participen a difondre els seus treballs. La responsable de Màrqueting d’Espai Gironès ha explicat que es vol “apropar la cultura al gran públic” amb aquesta trentena d’espectacles gratuïts. El pressupost que destina Espai Gironès a ESPAIdART és de 42.000 euros, un 5% superior a la primera edició.

El director del Festival Temporada Alta, Salvador Sunyer, padrí de l’ESPAIdART, ha destacat, per mitjà d’una gravació en vídeo, la importància d’aquesta iniciativa, que apropa la cultura als ciutadans.

Espai Gironès, centre comercial de referencia a les comarques gironines, és el primer centre comercial de Catalunya i d’arreu de l’Estat espanyol que ha fet una aposta per tirar endavant un festival d’aquestes característiques. El festival compta amb el suport organitzatiu de la productora teatral saballenca Nocturns. Aquesta iniciativa contribueix a popularitzar les arts escèniques i a difondre la cultura.  

Tipologies artístiques

El Festival arrenca dilluns 5 de maig amb una programació diària –excepte diumenge-. Aquest any s’ha fet una divisió de tipologies artístiques. Una de les principals novetats són els UNPLUGGEDS, on joves cantautors i músics catalans presentaran diverses  propostes musicals les tardes de dijous. Per als petits s’ha creat un espai, el MINIFEST, de dilluns a dimecres, amb una programació d’espectacles infantils. Els divendres i dissabtes hi haurà espectacles per a tots els públics.
Els joves músics i cantautors que actuaran a Espai Gironès són el compositor i cantant d’Olot Toni Beiro; la cantant de Barcelona Marta Trujillo; el grup d’havaneres de Girona Lesanxovetes, format per tres veus femenines i un guitarrista; el cantautor i músic de les Terres de l’Ebre Joan Rovira; i el cantautor de Barcelona Oriol Padrós.  A la programació del MINIFEST s’inclou teatre infantil: Contes Esborrajats de la companyia InQuiet Teatre; A la voreta del Mar, (de la companyia Piruleta); La Fadabruix i la Remellera (Euros Koreans); Contes i Cançons (Marietta); La princesa volia ser pirata (Antaviana); Ka Ke Ki (La Perleta i Els Mitjons); Els contes de la Tia Moka i el Flautista (Tia Moka); La maleta dels contes (Gisela Llimona); Contes de la Carlota (Minúscula); I si la caputxeta es mengés el llop? (Vivim del cuentu); Contes cantats i contats (Alicia Molina); El Pirata Canut (Va de contes). També hi ha un espectacle de clown: Pols Màgica de la companyia Clin Clon Clown i dos espectacles de titelles: Cristany i Ermelinda, de la companyia Finíssima i Contes de Tolstoi, de la companyia Front Àrtic.

Pel que fa a la programació d’espectacles de divendres i dissabte, inclou teatre amb música amb viu amb Dugong, de la companyia Sota Mínims; música amb la Big Band de la Universitat de Barcelona; l’espectacle d’òpera infantil La Vaca que canta, de la companyia Poca Cosa; la comèdia d’art La Mascarada Fantàstica de la companyia De la Rosa; teatre en anglès amb Els Llobatons, de la companyia Christophe Sainsot; instruments de joguina amb l’orquestra Fireluche; l’obra de teatre per a nadons Osset Meu de la companyia Bruc Brothers; Flamenco Quindale, titelles amb l’obra Blau Marí de la companyia Pinotxo en bicicleta; i el cor Kerigma Gospel.