Els germans Roca tornen a la feina 'contents, agraïts i esperonats'

Jordi Roca assegura que el premi al millor xef pastisser del món "és la pinzellada final a un any màgic"

Tot i que el Celler de Can Roca ja no és el millor restaurant del món segons la revista 'Restaurant', ningú al restaurant gironí ha interpretat la tornada al segon lloc com una passa enrere. No ho han fet els germans Roca ni tampoc la cinquantena de treballadors del restaurant que aquest dimarts al matí han rebut amb gairebé la mateixa eufòria que l'any passat Jordi i Josep Roca a la seva arribada procedents de Londres. La rebuda no ha pogut ser completa perquè el germà gran dels Roca, Josep, no arribarà a Girona fins aquesta nit per complir amb diferents compromisos.

Així, i a banda de la rebuda i de la presència de mitjans de comunicació, la cuina del Celler ha encarat la jornada amb absoluta normalitat per tenir-ho tot a punt pel servei d'aquesta nit. I és que els germans Roca afronten el 2014 amb la mateixa il·lusió que el 2013 amb la voluntat de seguir creixent "sent fidels al seu estil".

Josep Roca ha assegurat que ser considerats el segon millor restaurant del món és un reconeixement extraordinari que els fa tornar a la feina "amb responsabilitat i il·lusió", esperonats també per la "calorosa rebuda dels de casa" i per "la sensació que t'abraça el món" un cop rebudes les mostres de suport "de tanta i tant gent". "Tornem contents, agraïts i esperonats per seguir persistint en tot allò que a nosaltres ens mou que és la innovació i la creativitat", ha afegit.

El sommelier del restaurant ha destacat que potser sí que tornar al segon lloc del rànquing dels millors restaurants els traurà una mica de pressió, però ha assenyalat que el 2013 no ha estat un any de "tensió" sinó un any d'oportunitats que els ha permès voltar pel món "mostrant la nostra manera de fer". Una línia, ha afegit, que seguiran "tot i que la nostra mare i la nostra família, com és normal, ens vulguin tenir més temps a casa".

Com no podia ser d'altre manera, Jordi Roca s'ha endut les felicitacions de tothom per ser reconegut com el millor xef pastisser del món. Tot i reconèixer que ha estat una sorpresa rebre el guardó, Jordi Roca ha assenyalat que és "la pinzellada final" al millor any de la història del Celler. L'any, ha dit, "que ens ha fet millors, més autèntics que mai" i que aquesta és la línia que seguiran en el futur per seguir creixent.

Jordi Roca ha assegurat que tornar al segon lloc era una possibilitat que contemplaven perquè tots els premis són "subjectius" i sempre "pot passar qualsevol cosa". Amb tot, ha defensat que ells no afronten la seva feina "com una competició" i que de la mateixa manera que aquest any han perdut una plaça al rànquing, l'any vinent la poden recuperar.

Per últim, Josep Roca, tot i apuntar que els premis "tenen la importància que tenen", ha assegurat que ja fa molts anys que al Celler de Can Roca "se li reconeix la feina que fa" i que això els ha fet i els farà ser millors. En aquest sentit, ha recordat que en els últims sis anys el Celler ha estat entre els cinc primers del món i que els darrers quatre anys no han baixat de la segona plaça.