Baras, Rojo, Kaufmann i Depardieu actuaran en un Festival Castell de Peralada

El certamen presenta una nova producció d''Andrea Chénier', de Giordano, i l'estrena mundial de 'Flaubert&Voltaire'

El Festival Castell de Peralada programa enguany un total de 21 espectacles, majoritàriament a l'auditori del parc del Castell i la resta repartits entre l'Església del Carme, el Claustre del Carme i la Biblioteca del Museu Castell de Peralada. El certamen que organitza el Grup Peralada invertirà enguany 3,6 milions d'euros en el seu festival estival.

Com s'ha dit, dansa i música seran un any més els protagonistes del festival, tot i que també s'hi programa música contemporània i teatre. Gloria Gaynor, Rosario, l'orquestra Buenavista Social Club, Pink Martini, Els Amics de les Arts i Andrea Motis & Joan Chamorro Big Band són els noms destacats de la parcel·la musical d'aquesta edició.

També cal mencionar la cantata 'Història de Catalunya amb cançons', amb música de Ros Marbà i text de Jaume Picas i Miquel Desclot, i amb narració de Lloll Bertran i Lluís Soler. Aquest concert se celebrarà a la Plaça de la Vila de Peralada, en el marc de la jornada gratuïta 'Festa de la Música', on també actuaran els dos guanyadors del darrer concurs Francesc Viñas i finalment Els Amics de les Arts.

En teatre, destaca l'espectacle internacional 'Love Letters', que portarà a Peralada Gerard Depardieu i Anouk Aimée. També ho fa la col·laboració entre Josep Maria Flotats i Lluís Claret amb l'espectacle 'Al voltant de Flaubert', centrat en lectures de l'escriptor francès. Aquest espectacle estrenarà la Biblioteca del Castell de Peralada com a escenari del festival.

En dansa la gran aposta és per l'English National Ballet que dirigeix Tamara Rojo. La formació no havia visitat abans el festival i enguany hi presenta 'Coppélia' de Léo Delibes. La seva presència a Peralada coincideix amb el 30è aniversari de la visita del ballarí Rudolf Nureyev a les gales que el Casino Castell de Peralada organitzava ja abans del festival. La bailaora Sara Baras també actuarà al certamen, amb el seu ballet flamenc 'Medusa, La Guardiana'.

Altres artistes i concerts que ha programat enguany el festival són el contratenor Xavier Sabata ('Furioso, o rere les passes d'Orlando'), una nit dedicada a Richard Strauss amb Angeles Blancas i l'Ensemble Orquestra de Cadaqués o el 'Téte à Téte' que protragonitzaran Alfonso de Vilallonga i Stephano Palatchi en l'ambient íntim del Cotton Chill Out.

Al marge del programa artístic del festival, el certamen organitza del 14 de maig al 28 de juliol al Palau Robert de Barcelona l'exposició '30 anys de dansa' amb fotografies de Josep Aznar sobre els espectacles de dansa que han passat pel festival durant la seva història. A més, el festival acollirà altres exposicions a l'entorn de Peralada, entre les quals destaca la mostra fotogràfica de Jordi Mestre dedicada a les dus visites del ballarí Nureyev a la població empordanesa.