Joan Roca: 'Seguirem treballant al màxim nivell i amb el màxim compromís'

El germans Roca es mostren satisfets de tornar al segon lloc de la llista 'Restaurant'

El Celler de Can Roca s'ha quedat a les portes de tornar a ser considerat el millor restaurant del món. Ocupar el número 2 no és res nou per als germans Roca, ja que van estar en aquesta posició els anys 2011 i 2012. Segons reconeix el sommelier del restaurant, Josep Roca, llavors sí van començar a notar la pressió de poder arribar al capdamunt de la llista. "Aquest any veníem amb molta tranquil·litat perquè ja ho havíem assolit una vegada, i amb la sensació de la feina feta", valorava Josep Roca al final de la gala. 

Els germans Roca no amagaven el somriure, tot i que la seva celebració no ha estat ni de lluny com la de l'any passat. Tots tres han coincidit en remarcar la importància de ser el número 2 de la cuina mundial i han assegurat que les coses no han de canviar en el dia a dia del restaurant. "Seguirem treballant al màxim nivell i amb el màxim compromís, com hem fet sempre", ha declarat Joan Roca. 

El xef del Celler ha reconegut que la visibilitat de ser número 2 no és la mateixa però ha afegit que, com ja han estat al capdamunt de la llista, aquesta notorietat ja l'han tingut "i seguirà vigent". Per això, Joan Roca considera que ocupar aquesta posició privilegiada a la llista els ha de permetre continuar fent "d'ambaixadors" d'un territori i d'una cultura gastronòmica. "Ser número 2 és fantàstic, que ningú es preocupi en absolut perquè seguirem treballant amb la mateixa responsabilitat i passió", ha declarat.

En els darrers sis anys, el Celler de Can Roca ha estat sempre entre els cinc millors restaurants del món, una gesta que els germans han volgut recordar. "Aquesta llista té una part cruel i maquiavèl·lica però ho veiem amb sentit regular, de llarg camí i de trajectòria recompensada", ha valorat el mitjà dels germans, el sommelier Josep Roca. 

Qui més feliç estava aquesta nit era Jordi Roca, nomenat com a millor xef pastisser del món. El petit dels Roca ha volgut quedar-se amb l'experiència d'haver arribat a coronar la llista. "Tota la vida serem el millor restaurant del món del 2013 i això no ens ho treu ningú", ha afirmat. El responsable de la part dolça del Celler ha agraït el suport rebut i ha avançat que, possiblement, un segon lloc els permeti treballar amb més tranquil·litat. "Seguirem fent la feina com sempre, picant pedre, no sé si amb més tranquil·litat o no, l'any que ve us ho direm", ha manifestat.