El Celler de Can Roca, segon millor restaurant del món 2014

La primera posició és pel Noma de Dinamarca

El restaurant Noma de Dinamarca s'ha convertit una altra vegada aquest dilluns en el millor restaurant del món i ha pres el relleu al capdavant de la llista a El Celler de Can Roca.

L'establiment de Girona se situa aquest 2014 en la segona posició del rànquing que elabora anualment la revista britànica 'Restaurant'. Curiosament, el Celler de Can Roca va guanyar el guardó de millor del món l'any passat, després de superar el danès Noma.

Ara s'han intercanviat papers. Els germans Roca, que porten nou anys a la llista, ja van ser segons el 2011 i 2012. Els bascos Mugaritz i Arzak es mantenen en sisena i vuitena posició, respectivament.

El restaurant de René Redzepi, a Copenhaguen, ha aconseguit de nou situar-se en el número 1 del món després de ser-hi en tres ocasions, l'any 2010, el 2011 i el 2012. El 'Noma', un restaurant d'un deixeble de Ferran Adrià, s'ha coronat com el millor de la llista dels 50 millors restaurants del món per davant d'El Celler de Can Roca i de l'italià Osteria Francescana, de Massimo Bottura, que es manté tercer per segon any consecutiu.


El basc Mugaritz s'ha situat enguany al lloc número sis de la llista, i el també restaurant de San Sebastià Arzak s'ha mantingut en el número vuit. En total, hi ha set restaurants de l'Estat al rànquing dels 50 millors del món, ja que també hi ha entrat Azurmendi, en el lloc 26è, i Berasategui, que hi torna en 35ena posició.