Tres espais de Barcelona es 'disfressen' del 'Girona Temps de Flors'

El Pati de l'Ajuntament de Barcelona, el Pati de la Casa de l'Ardiaca i la Casa Padellàs són els escollits

Barcelona ofereix per primera vegada "un tast" des d'aquest dilluns fins al 4 de maig del que és 'Girona, Temps de Flors' amb tres espais guarnits i una exposició, com ha explicat l'alcalde de la ciutat Xavier Trias.

El Pati de l'Ajuntament de Barcelona, el Pati de la Casa de l'Ardiaca i la Casa Padellàs (Museu d'Història) s'han omplert de flors, mentre que a la Casa dels Entremesos al barri de la Ribera acull l'exposició de les 50 millors fotografies del II Concurs Ciutat de Girona que es va convocar l'any passat per Instagram per capturar Temps de Flors.

L'itinerari a Barcelona de Temps de Flors inclou quatre espais de la capital catalana: el Pati de l'Ajuntament de Barcelona, el Pati de la Casa de l'Ardiaca, la Casa Padellàs (Museu d'Història) i la Casa dels Entremesos al barri de la Ribera, on es podrà assistir a la mostra de les 50 millors fotografies del II Concurs Ciutat de Girona que es va convocar l'any passat per Instagram per capturar Temps de Flors. Els espais han estat triats per les seves similituds amb els llocs on transcorre el festival a Girona "per traslladar-hi el veritable esperit original i copsar-lo, i d'aquesta manera engrescar el públic a seguir coneixent més sobre Temps de Flors a Girona", que se celebra entre el 10 i el 18 de maig. Trias ha assegurat que això és un "tast" perquè la gent de Barcelona s'entusiasmi i vulgui anar a Girona a descobrir aquesta cita.

Trias ha remarcat que aquest any la col·laboració entre Barcelona i Girona "va més enllà. No és que vulguem fer 'Barcelona, Temps de Flors'", ha assegurat. De fet, un dels objectius és "ajudar a promocionar i donar a conèixer una cosa extraordinària que és" 'Girona, Temps de Flors'.

Per la seva part, Puigdemont ha recalcat que 'Girona, Temps de Flors' és "un dels millors esdeveniments que hi ha al sud d'Europa en primavera. En una combinació de patrimoni, arc floral, astronomia i cultura en el seu ampli sentit", ha ressaltat. Segons Puigdemont, "Girona representa amb orgull la primavera catalana amb un esclat de colors, de cultura, d'accents d'olors i sabors". Puigdemont també ha destacat la generositat de Barcelona amb el conjunt del país i avui en concret amb la ciutat de Girona. "Tenim la sort del veïnatge de Barcelona, que és una ciutat referent", ha apuntat.

Girona

El passat dia 22 es va presentar a Girona l'esdeveniment, que segons un estudi de la UdG porta a la ciutat uns 200.000 visitants. En el cas de Girona, es va anunciar que les principals novetats són l'obertura de la Casa Pastors (antiga Audiència), situada als peus de la Catedral, i que presentarà una exposició inèdita amb 66 obres d'artistes vius de la ciutat. També s'incorporen a l'itinerari els soterranis de la Catedral on, després d'excavacions, han quedat a la vista nous vestigis del temple. En total, hi haurà 145 espais que exposaran 185 projectes florals.