Victòria de mèrit per un Girona FC que no abaixa els braços

Els de Machín es queden a tres punts de la salvació i confirmen les bones sensacions davant un Saragossa imprecís

El Girona continua amb pas ferm pel camí de la salvació després d'una victòria treballada davant el Saragossa a Montilivi. Els de Machín, que plantejava avui una defensa amb tres centrals, han estat capaços de controlar els aragonesos durant bona part del matx.

Un partit que ha començat dominat per l'agressivitat d'un Saragossa que tenia a les seves mans les primeres oportunitats clares. Una falta de Luis García primer i un gran xut d'Abraham després posaven l'ai al cor a l'afició gironina, però Becerra, molt atent al llarg dels noranta minuts, evitava l'ensurt amb una gran actuació. Els blanc-i-vermells, per la seva banda, avisaven amb contraatacs constants que no acabaven de fructificar.

Amb tan sols catorze minuts jugats, però, arribava la recompensa: Jandro iniciava la jugada amb una passada magistral a Gerard Bordas, que veia com Eloi quedava lliure i aquest deixava la pilota a la frontal de l'àrea per l'arribada de Timor, que aconseguia el primer gol amb un xut magistral des de la frontal de l'àrea. No obstant això, i malgrat el domini constant del Girona, el Saragossa ho continuava intentant durant tota la primera meitat, però Becerra i la mala sort ho evitaven una vegada rere l'altre.

A la tornada dels vestidors el guió seguia el mateix fil. Les primeres ocasions clares arribaven de la mà dels visitants, en una cerca constant del gol de l'empat. Roger, amb una gran rematada, ho intentava primer per part aragonesa, però la pilota sortia fregant el pal de la porta de Becerra. Iván López, a qui Machín donava entrada a favor d'un esquema tàctic encara més defensiu, tenia una de les oportunitats més destacables pel Girona amb una gran centrada dins l'àrea per Ortuño, però aquest no era capaç de sentenciar.

La frustració del Saragossa es veia reflectida en l'expulsió del seu entrenador, Víctor Muñoz, després de protestar una dura entrada a Matamala. Al vuitanta-cinc, i amb el Girona demanant el final, arribava el segon gol per deixar els tres punts a Montilivi, després d'un córner en què Ortuño aprofitava la mala entesa de la defensa visitant per rematar a plaer una pilota morta dins l'àrea petita de Leo Franco.

Dos gols que canvien radicalment la dinàmica d'un Girona que malgrat continuar cuer de la segona divisió es queda a tan sols tres punts de la salvació, marcada per l'Alcorcón.

Fitxa Tècnica:

2 - Girona: Becerra, Juanlu (Ivan López), Ramalho, Richy (Chus Herrero), Migue, David García, Timor, Eloi, Jandro, Gerard (Matamala) i Ortuño.
0 - Zaragoza: Leo Franco, José Fernández, Alvaro, Laguardia, Abraham (Rico), Arzo, Cidoncha (Victor), Montañés, Luis García, Henriquez (Javi Álamo) i Roger.
Gols: 1-0 Timor, min. 13 ; 2-0 Ortuño, min. 85.
Àrbitre: Ricardo de Burgos Bengoetxea. Ha mostrat targeta groga a Gerard Bordas, Matamala i Chus Herrero per part del Girona i a Henriquez, Laguardia i Roger, per part del Real Zaragoza. Ha expulsat l’entrenador visitant, Víctor Muñoz, per protestar.