Masella tanca temporada amb més de 400.000 esquiadors

Les nevades persistents durant l'hivern han permès obrir el 100% dels remuntadors i pistes durant gairebé cinc mesos

L'estació d'esquí de Masella, situada al Pirineu gironí, tanca temporada aquest diumenge havent rebut més de 400.000 esquiadors. Aquesta xifra suposa un augment d'un 18% més respecte l'anterior. Des de l'estació, destaquen que la climatologia els ha afavorit durant aquest hivern. D'entrada, pel temporal de llevant que al novembre ja va deixar gruixos generosos a tot el domini esquiable; i després, perquè durant els següents mesos les nevades han continuat essent regulars, pràcticament cada setmana.

Aquest hivern, per primer cop, Masella ha obert tretze pistes per fer-hi esquí nocturn els divendres, dissabtes -i també alguns festius- durant quatre dels cinc mesos que ha durat la temporada. L'estació d'esquí de Masella és una de les darreres dels Pirineus que tanca temporada. Ho fa aquest diumenge, i només cal donar un cop d'ull a les xifres que recull el seu balanç per veure que, aquest hivern 2013-2014, acaba amb bon gust de boca.

D'ençà del dijous 21 de novembre, en què va obrir pistes, des de l'estació destaquen que els més de cinc mesos de temporada s'han traduït en "158 dies d'esquí i surf de neu ininterromputs". Durant aquest temps, el 100% dels remuntadors han obert quasi tots els dies, oferint als esquiadors la totalitat dels 935 metres de desnivell esquiable per on s'estenen les pistes. Des del cim de la Tosa (2.535 metres) fins al Pla de Masella (1.600 metres).

De retruc, això s'ha traduït tant en un augment de vendes de forfets de temporada, com en un increment dels esquiadors que han passat per les pistes. Aquest hivern, n'hi ha hagut més de 400.000, xifra que traslladada en percentatges suposa un alça del 18% respecte la temporada 2012-2013.

Des de l'estació, els seus responsables també destaquen que aquest hivern la climatologia els ha acompanyat. D'entrada, perquè el temporal de llevant d'inici de temporada va deixar gruixos de neu generosos a gairebé tot el domini esquiable. I després, perquè durant els mesos d'hivern -climatològicament més secs al Pirineu Oriental- les nevades han estat regulars i intermitents pràcticament cada setmana de desembre, gener i febrer.

Les de neu artificial, obertes

"La mostra més evident d'aquesta regularitat és que moltes pistes sense neu artificial s'han pogut obrir durant més de tres mesos", indica l'estació d'esquí. Dins aquesta llista, s'hi inclouen, per exemple, les dels Rovellons i l'Excursió (les dues al sector de la Pia) o bé totes les del sector del dels Coms de Das.

Tot i que març i abril no hagin deixat neu, la que ja hi havia acumulada a l'hivern -i que les trepitjaneus han compactat- ha permès estirar temporada fins demà al migdia. "Durant la primavera, en canvi s'ha pogut gaudir del sol de muntanya i també de bones temperatures", indiquen des de Masella.

Amb esquís de nit

Aquest any, per primer cop, Masella també ha incorporat a la seva oferta l'esquí nocturn. Durant 42 nits repartides en divendres, dissabtes -i algun festiu- de quatre mesos, l'estació ha obert un total de tretze pistes.

"L'oferta del domini esquiable nocturn de Masella ha atret esquiadors que normalment esquien de dia a d'altres estacions de l'àrea d'influència de la Cerdanya", diuen els responsables de Masella. I conclouen: "I entre aquesta, l'afluència i la resposta d'esquiadors procedents de França ha estat molt alta".

Masella aprofitarà els mesos d'estiu per fer millores i posar al dia les instal·lacions i serveis. L'estació cerdana preveu començar la temporada 2014-2015 el primer cap de setmana de novembre en què les condicions de la neu ho permetin.