Els regidors del PSC a l'Ajuntament de Girona ratifiquen Pia Bosch com a portaveu

El primer secretari dels socialistes a Girona havia demanat a Bosch que deixés els càrrecs

Els sis regidors del grup socialista han volgut mostrar el seu suport a la portaveu del grup i cap de l'oposició, Pia Bosch, i creuen que ha de mantenir-se en el càrrec tot i les crítiques del primer secretari.

Bosch va presentar la seva dimissió de l'executiva gironina del PSC aquest dimarts, juntament amb vuit membres més. Després d'aquesta decisió -que ella va relacionar amb les discrepàncies amb la direcció del PSC gironí-, Juli Fernández li va demanar que deixés de ser portaveu no només a l'ajuntament sinó també a la Diputació de Girona. Segons els arguments de Fernández, si Bosch considerava que no se sentia identificada amb el partit "per coherència" no podia parlar en nom del PSC a cap institució.

Aquest matí, el grup municipal del PSC s'ha reunit i, per unanimitat, ha decidit ratificar la portaveu. Entre les persones que han defensat aquesta postura hi ha Sílvia Paneque, que ja ha confirmat que es presentarà a les primàries per ser alcaldable pel PSC a l'Ajuntament de Girona. El grup sosté que el procés de primàries ha de quedar al marge i no ha d'afectar la feina diària dels socialistes a la ciutat. 

El regidor i portaveu adjunt, Xavier Amores, ha manifestat que el grup seguirà treballant per a la ciutat amb la mateixa dinàmica i que les dimissions dels càrrecs orgànics de partit "no han d'interferir en la feina dels càrrecs electes". Per la seva banda, la regidora Amèlia Barbero ha destacat que Girona és la prioritat per als socialistes i que la voluntat és "complir fidelment amb el compromís adquirit a les eleccions del 2011 amb Pia Bosch al capdavant de la candidatura".

Està previst que el grup socialista a la Diputació de Girona tracti la polèmica sobre si Bosch ha de seguir de portaveu o no en la reunió que fan els dimarts.