Juli Fernández demana a Pia Bosch que renunciï als càrrecs de portaveu del PSC

Considera que "no pot parlar en nom del partit"

El dia després que nou membres de l'executiva del PSC gironí -i també el seu president, Joaquim Nadal- hagin anunciat que dimiteixen, la polèmica s'enverina encara més. El primer secretari dels socialistes gironins, Juli Fernández, ha demanat a Pia Bosch que deixi de ser portaveu tant a l'Ajuntament de Girona com a la Diputació. Segons considera, si ha exposat que plega (ocupava el número 2 a l'executiva) perquè no s'identifica amb el partit, no és "coherent" que segueixi exercint de portaveu a ambdues institucions. 

"Si deixa l'executiva perquè diu que no s'identifica amb el partit, no pot parlar en nom del PSC com a portaveu a cap òrgan col·legiat, ni Ajuntament ni Diputació", ha afirmat taxativament. Per això, ja ha anunciat que reunirà el grup socialista de la Diputació per debatre l'assumpte i decidir, conjuntament, si ha de seguir exercint de portaveu dels socialistes a la corporació. "Aquesta situació genera discrepàncies, hi ha militants i ciutadans que no entenen que per una banda diguis que el partit no et representa i, per altra banda, continuïs de portaveu a la Diputació", ha manifestat Fernández. 

Fernández també ha reflexionat sobre qui podria haver motivat la dimissió en bloc de nou membres de l'executiva, entre ells la mateixa Pia Bosch o l'exprimer secretari dels socialistes gironins i exdiputat Manel Nadal. Segons assegura, té la seva pròpia opinió personal sobre qui podria haver capitanejat la maniobra però no vol posar-hi noms i cognoms. "Puc tenir una opinió personal de qui hi ha al darrera, qui ho ha coordinat no m'atreveixo a dir-ho, tot i que en Manel Nadal coneix bé el partit perquè l'ha gestionat durant molts anys", ha insinuat. 

A més, Fernández ha recordat que fa poc més de dos anys que és primer secretari i que gestiona un partit "heretat" que durant molt de temps ha estat gestionat per persones que ara han dimitit. "Molts dels que pleguen en bloc van governar durant molt de temps el partit, alguna part de culpa deuen tenir", ha criticat. 

Si hi ha congrés, després de les primàries

El primer secretari ha assenyalat que si hi ha una majoria de la militància que demana un congrés extraordinari es pot plantejar de convocar-lo. Ara bé, sempre amb la condició que es faci després de les eleccions primàries a Girona (previstes per a la darrera setmana de juny) i de les europees. Per garantir que hi haurà primàries, dimarts la regidora i primera secretària de l'agrupació local, Sílvia Paneque, va fer un pas endavant anunciant candidatura. De moment, l'altra nom que més sona és el de Pia Bosch, que no ha confirmat encara si es pensa presentar o no. Té fins a finals de maig per plantejar-s'ho. 

Fernández també ha afirmat que creu que té el suport majoritari de la militància i que "no té por" si s'ha d'enfrontar a un congrés extraordinari.