Enxampen una dona que es va inventar ser víctima d'un robatori

Explicava que li havien sostret 1.200 euros

Divendres de la setmana passada, una dona va anar a la comissaria dels mossos de Palafrugell (Baix Empordà) per denunciar que li havien robat una motxilla. Segons va explicar, aquell dia, cap a quarts de dues, ella va sortir d'un bar de Palamós i va anar a buscar la seva moto.

Quan hi pujava, va sentir com algú li feia una estrebada i s'emportava la motxilla que duia penjada a l'esquena. A l'interior, apart de la documentació personal i un joc de claus de casa seva, la dona va explicar que hi portava un moneder amb 50 euros en efectiu, un mòbil d'alta gamma i un sobre amb 1.200 euros.

La dona també va explicar als agents que, arran de l'estrebada, havia anat per terra i s'havia fet rascades i algun tall a la cama dreta. Per corroborar-ho, fins i tot va aportar un informe mèdic que recollia les diverses ferides.

Després de rebre la denúncia, els mossos van obrir una investigació per intentar localitzar l'autor de l'estrebada. Però al cap de poc, els agents es van adonar que hi havia coses que no quadraven. Per això, aquest dimecres els mossos van citar la dona a comissaria per prendre-li declaració.

I va ser aquí on els mossos li van veure el llautó. Mentre els agents li feien preguntes per saber exactament com havia anat el robatori, la dona es va contradir diversos cops respecte allò que havia explicat en el moment d'interposar la denúncia. I al final, va acabar relatant els fets de manera diferent a com ho havia fet la setmana passada.

Davant d'aquestes evidències, els Mossos d'Esquadra van imputar un delicte de simulació de delicte a la dona. Ara, el jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de la Bisbal d'Empordà, que és qui s'ha fet càrrec del cas, la citarà a declarar.