Tardà a Cosidó: 'Alguns policies odien els catalans i vostès no fan res per evitar-ho'

El director general de la policia espanyola titlla d'"inacceptable" l'afirmació del diputat d'ERC

El diputat d'ERC al Congrés Joan Tardà ha assegurat des de la cambra baixa que hi ha "un problema de falta de direcció política" en relació a la detenció del jove de Cadaqués durant la final de Copa.

"Mai ho corregiran perquè ni tan sols són capaços de reconèixer que el problema existeix", ha dit Tardà dirigint-se al director general de la policia espanyola, Ignacio Cosidó, que ha comparegut aquest dimecres a la cambra per donar explicacions sobre els fets del 22-M a Madrid. "Vostès no són capaços de depurar aquesta gentussa, que són avui funcionaris de la policia nacional", ha sentenciat Tardà, afegint que "alguns policies tenen odi als catalans".

"Vostè ha fet una afirmació inacceptable, que jo com a director general no puc acceptar en relació amb cap component del Cos Nacional de Policia", ha respost el director general de la policia espanyola, Ignacio Cosidó, que ha volgut deixar clar que tots els policies protegeixen els drets i llibertats dels espanyols. "Quan es produeix qualsevol actuació individualitzada que no garanteix aquest mandat constitucional que tenim, actuarem amb el màxim rigor i contundència", ha reblat Cosidó.