Jair Domínguez i Pedro J. viuen un 'Encontre a la tercera fase'

Els escriptors es troben i fotografien junts per Sant Jordi

El propassat 11 d'octubre de 2012 l'escriptor figuerenc Jair Domínguez apareixia en portada al diari 'El Mundo', dirigit aleshores per Pedro J. Ramírez, amb dues pistoles de joguina a les mans.

El català fou aleshores objecte de dures crítiques per l'aparició al programa 'Bestiari Il·lustrat' de Bibiana Ballbè "disparant" contra el Rei Juan Carles, Fèlix Millet i el columnista Salvador Sostres. Des d'aquell dia es va iniciar una forta campanya contra Domínguez, el qual fou objecte de durs comentaris i articles d'opinió que el criticaven durament.

Avui, un any i mig després dels fets, s'han trobat per primera vegada els dos protagonistes de forma casual a Barcelona en motiu de la Diada de Sant Jordi. Jair Domínguez i Pedro J. Ramírez signaven exemplars de "99 coses que hem d'aniquilar si volem ser independents" i "La desventura de la libertad" respectivament prop de Plaça Catalunya.

Domínguez, ha explicat en declaracions a AraGirona.cat que l'ex-director de 'El Mundo' l'ha reconegut immediatament i que "ens hem intercanviat salutacions de forma cordial". Tant és així que han decidit immortalitzar el moment amb una fotografia realitzada pel director de "La segona hora" de RAC1, Quim Morales.

Les reccions a la xarxa no s'han fet esperar i la mateixa Bibiana Ballbè, que va patir les conseqüències de la portada al diari madrileny amb la retirada del seu programa a la graella, li ha enviat records.