Artur Mas anima als ciutadans a sortir al carrer aquest Sant Jordi

El president de la Generalitat qualifica el dia d'avui com "la Festa Major de Catalunya"

El president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, ha convidat a tots els catalans a sortir avui al carrer per celebrar Sant Jordi. Amb tot, ha qualificat el 23 d'abril com la "Festa Major de Catalunya", ja que "seria ben difícil trobar-ne un altre (data) com aquesta".

Mas apunta que els catalans han fet del Dia dels Enamorats "una celebració de cultura, de bellesa i de convivència" i anima a tothom a comprar un llibre, una rosa o ambdós als éssers estimats. "La millor manera de viure aquesta festa és compartint-la, i per això el millor que podem fer avui és fer un regal, ni que sigui molt petit, ni que sigui molt senzill, cadascú en la mesura que pugui", ha dit el president.

Aparador pel món

Artur Mas ha asseverat que el dia d'avui ha de servir d'aparador per a la resta; "oferirem al món el gran espectacle del mosaic de la societat catalana participant activament, incorporant la diversitat i alhora celebrant el que ens uneix. Així és com som i així és com ens agrada fer les coses. I així és com les fem, i com les farem. Perquè així és com som".

Finalment el president de la Generalitat ha volgut encoratjar els ciutadans a penjar la senyera del balcó, regalar roses i "trencar una llança" pels "llibres en la nostra llengua, pels nostres autors i autores, i per les nostres llibreries".