L'escriptor Jair Domínguez no signarà llibres a l'FNAC en suport a la vaga de treballadors

El figuerenc se suma a Toni Albà, Pep Bras i Jaume Barberà, entre d'altres

Una desena d'escriptors no signaran llibres a l'FNAC el 23 d'abril en suport a la vaga dels treballadors del Triangle. L'aturada per Sant Jordi, convocada per la CGT, vol denunciar la precarietat de les condicions laborals dels treballadors de la multinacional francesa.

L'escriptor i periodista de Figueres (Alt Empordà), Jair Domínguez, se suma a Toni Albà, Dani Roig, Roc Casagran, Antonio Baños, Marta Pérez Sierra, Carmen Amoraga, Jaume Barberà, Pep Bras i Eduard Voltas que han mostrat la seva solidaritat a través de les xarxes socials i han assegurat que declinaran firmar llibres per la Diada de Sant Jordi al centre FNAC de Plaça de Catalunya.

"Suport total a la vostra vaga. Cultura i explotació són paraules que no rimen", ha piulat Pep Bras a Twitter.

La primera jornada de vaga, convocada el passat dissabte 19 d'abril, va tenir un seguiment discret que el propi sindicat CGT va reconèixer i atribuir a "la rotació galopant" del personal i a la temporalitat dels llocs de treball. Segons el sindicat obrer, el 60% de la plantilla del Triangle treballa a temps parcial i cobra poc més de 500 euros. El delegat sindical de la CGT, Ferran Moltó, va assegurar a l'ACN que una de les circumstàncies que es denuncia és que cada vegada minven més els contractes indefinits, que només es reserven a "càrrecs directius i intermitjos".


"Hi ha companys que ens deien que estaven a favor de la vaga, però que no podien fer-la els dos dies per com afectaria això a la seva nòmina", ha afegit el delegat de la CGT, que lamenta que en el darrer any el suplement que es pagava per treballar en diumenge o festiu ha desaparegut, el que significava uns quinze euros al mes. "Entenen ara els diumenges i festius com un dia laboral més i, per tant, neguen que s'hagi de pagar qualsevol tipus de suplement", ha assenyalat Moltó, qui també esmenta una ampliació en 21 hores de feina l'any "totalment gratuïtes". "I si no volies ampliar el teu horari, et baixaven del sou entre 170 i 180 euros l'any", ha explicat.

Moltó confia que l'aturada de 24 hores es noti més el dia de Sant Jordi. Inicialment, la vaga comptava amb el suport de la UGT, però en el darrer moment ha decidit fer un pas enrere pel pes que la Diada té en la facturació anual de la cadena de llibreries.