Mascarell: 'Lamento la marxa de Corella però les seves exigències no eren assumibles'

El conseller de Cultura argumenta que el seu projecte no era possible

El ballarí Ángel Corella va anunciar a finals de febrer que renunciava definitivament al projecte de l'Escola Internacional de Dansa de Figueres. Un projecte que, segons va explicar, anava molt lligat a la seva companyia de dansa de Barcelona, que va haver de dissoldre l'any passat per problemes econòmics, i a la possibilitat de crear una companyia estable de dansa clàssica al Liceu.

En una entrevista a l'ACN, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha lamentat la marxa de Corella, però ha assegurat que les seves "exigències" econòmiques "no eren assumibles". Quan va anunciar la seva renuncia al projecte, Corella va assegurar sobre l'Escola Internacional de Dansa de Figueres que "seria estúpid crear un centre d'alt rendiment per formar ballarins si després han de marxar a l'estranger a actuar". El ballarí va criticar el conseller Mascarell, a qui va acusar de no haver-lo "ni rebut" per estudiar el projecte del Liceu.

Mascarell ha replicat que ha parlat moltes vegades amb Corella "ara i abans" i ha remarcat que sempre li ha dit les coses "amb molta claredat, però a vegades quan un parla amb claredat es fa antipàtic". El titular de Cultura ha insistit que sempre que Corella li ha demanat s'ha vist amb ell.

El conseller ha apuntat que tot això té una història molt llunyana. "Hi va haver un primer intent de venir aquí -entre 2004 i 2006- i va fer una demanda que no era assumible". Després, ha seguit, va trobar el suport d'una altra comunitat i se'n va anar, però el projecte tampoc va quallar. Posteriorment, Corella va anunciar que tornava a Catalunya amb la idea que la seu de la seva companyia de ballet fos a Barcelona i que Figueres acollís la residència-escola de dansa. Fins i tot es va anunciar que l'escola de dansa i residència d'estudiants 'Ángel Corella' seria una realitat el setembre de 2014 i que el centre es construiria en uns terrenys cedits pel consistori a tocar de l'IES Cendrassos i costarien 8,5 milions d'euros.

"Les exigències del que necessita no són simplement assumibles i dic això i em faig antipàtic quan ho dic però és la realitat", ha reblat el conseller. Mascarell ha apuntat que no només ho diu ell, sinó que opinen el mateix totes les institucions a les que ha acudit com la Diputació de Barcelona, l'Ajuntament de Barcelona, la Generalitat i l'Ajuntament de Figueres. "Tothom desitjava tenir Ángel Corella a prop, però tothom ha vist que allò no era possible", ha afegit.

"És una pena que no puguem aprofitar la seva experiència"

El conseller Mascarell ha remarcat que quan es compara què es dedica al món de la dansa a Catalunya i què s'hauria de dedicar a Corella, la xifra "no es pot assumir". "Ens agradaria veure'l ballar a Catalunya, m'agrada Àngel Corella, és un gran artista i és una pena que puguem aprofitar la seva experiència, però avui per avui no podem", ha conclòs.