Roben en un magatzem de tabac a Celrà amb la tècnica del butró

Els Mossos han muntat un ampli dispositiu i no descarten fer detencions en les properes hores

A tres quarts de sis del matí s'ha disparat l'alarma de la seu de l'antiga Tabacalera de Celrà (Gironès), el magatzem de l'empresa Logística, situat al polígon industrial del poble. En menys de deu minuts, diverses patrulles dels Mossos d'Esquadra han arribat al lloc i han pogut comprovar que uns desconeguts acabaven de robar-hi. Aquesta és la segona vegada en un mes que lladres s'emporten tabac d'aquest indret, la última es va produir ara fa unes poques setmanes a principis de març.

Aquest cop, però, ha estat més espectacular. Els Mossos han informat que els lladres han accedit al magatzem a través de la nau veïna, un altre magatzem desocupat i en lloguer. Els delinqüents han encastat un camió grua que acabaven de robar unes hores abans i, mitjançant la tècnica del 'butron', han tirat a terra part de la paret de la nau que dóna al magatzem de tabac creant un gran forat. Un cop a dins s'han emportat un palet amb cartrons de tabac carregant-lo en un altre vehicle tot i que encara no s'ha comptabilitzat la quantitat ni el valor del material sostret.

Tot apuntaria a que els lladres coneixien el lloc i sabien que l'edifici estava tancat i sense vigilància (més enllà del sistema d'alarma) durant aquests dies de Setmana Santa. Els mossos subratllen que la seva ràpida actuació ha permès que els lladres no s'emportessin més material. Des de primera hora del matí s'ha muntat un ampli dispositiu policial que s'ha allargat fins aquest migdia i, paral·lelament, els agents han iniciat una investigació per trobar els autors del robatori. Els agents no descarten fer detencions en les pròximes hores o dies.

Aquest magatzem fa anys que pateix robatoris. El passat mes de març del 2013 uns lladres van encastar un cotxe a la porta d'accés al pàrquing de l'empresa i es van emportar diverses capses de tabac. En un altre cas, uns altres lladres van assaltar un camió de l'empresa a punta de pistola mentre distribuïa tabac al barri de Vila-roja a Girona i ara fa tres anys uns desconeguts també van robar 23 caixes de 50 cartrons cadascuna entrant pel teulat de la nau i desconnectant l'alarma.