L'ocupació ha superat el 80% aquesta Setmana Santa

Els establiments han notat una revifalla del turisme nacional i de proximitat

A grans trets, durant aquesta Setmana Santa s'han registrat xifres millors que el mateix període de l'any passat. En general, la majoria de les comarques gironines han superat el 80% d'ocupació.

És el cas de la zona de la Costa Brava on, des de l'Associació Grup Costa Brava Centre, asseguren que han obert portes el 95% dels hotels i que s'ha arribat al 85% d'ocupació en alguns municipis del Baix Empordà. El bon temps d'aquests dies ha fet que a més d'augmentar les pernoctacions també s'hagi incrementat el nombre de visitants i turistes procedents de les comarques gironines i barcelonines que aprofiten aquets dies per visitar aquesta zona del litoral català.

"Hem vist molts excursionistes, gent que anava a passar el dia a la platja, sobretot divendres i dissabte", comenta el president de l'entitat, Martí Sabrià. Des de l'associació subratllen que tot i la millora d'enguany es continua notant una gran diferència entre les reserves dels primers dies de Setmana Santa i les jornades festives de cap de setmana. "Esperem que els turistes es mantinguin aquest diumenge i així puguem allargar una mica més aquests dies festius de Setmana Santa", ha assenyalat.

En aquest sentit, Sabrià ha assegurat que han notat un repunt del nombre de turistes francesos i britànics que s'han apropat fins a les comarques gironines. "Són dates en les quals rebem molts visitants d'Europa com belgues o francesos però aquest any sembla que els estrangers han volgut aprofitar els preus més competitius que hi havia als hotels i als càmpings d'aquí", ha assenyalat. Segons Sabrià, els anglesos acostumen a arribar a les comarques gironines durant el mes de maig però aquest any s'han avançat "una mica".

Millora el turisme rural

Pel que fa al turisme rural, les ocupacions s'han mantingut "uniformes" arreu de les comarques gironines. "Tant la platja com la muntanya han triomfat, podem dir que hem millorat les males xifres de l'any passat i estem bastant satisfets", ha resumit el president de l'Associació Turisme Rural Girona, Ramon Corominas. "Els dies no sants hem arribat a un 35 o 40% d'ocupació amb les reserves d'última hora mentre que els dies de Setmana Santa de dijous a dilluns haurem fet un 100%", ha afegit.

En concret, els establiments de la Selva, Baix Empordà, Garrotxa i la Cerdanya han omplert tots els seus llits. A les comarques de l'Alt Empordà, el Gironès o el Pla de l'Estany les xifres també han sigut molt positives arribant al 95%. La mitjana de dies d'estada ha estat uns tres dies i la majoria dels visitants que s'han allotjat en aquests locals eren famílies procedents de la capital de Catalunya i de les comarques barcelonines.

90% d'ocupació als apartaments turístics

Finalment, pel que fa als apartaments turístics, han obert un 60% de tota la flota existent a la costa i un 100% dels apartaments de muntanya de les comarques gironines. L'expresident i membre de l'Associació Turística d'Apartaments de les comarques gironines, Josep Comaposada, ha explicat que la mitjana d'ocupació ha pujat fins al 90%, molt per sobre de les xifres obtingudes durant l'any passat.

"Ha estat molt millor que l'any passat perquè la Setmana Santa va caure a finals de març no vam tenir un temps bo i les ocupacions només van arribar al 30 o 40%", ha recordat. Des de l'entitat han notat que enguany, per primer cop, hi hagut una revifalla del turisme de proximitat i català. "En anys anteriors bàsicament teníem estrangers però aquest any hem notat un gran nombre de gent de Barcelona i d'altres contrades, uns 300 quilòmetres a la rodona, que tenien ganes de sortir i fer coses", ha assegurat.

Tots els tres sectors han coincidit en subratllar que les reserves d'última hora han tornat a salvar les xifres d'aquest any. "Es va, literalment, a última hora, aquesta mateixa setmana", ha insistit el president dels establiments de turisme rural de Girona. En definitiva, el sector turístic espera que els bons resultats obtinguts durant aquests dies siguin "un tastet" del que podria ser la temporada d'estiu. "De moment no sabem què preveure perquè les reserves pels propers caps de setmana són molt fluixes, avere si es van animant però creiem que ens faran patir fins a última hora", ha conclòs Corominas.