Unes 300 persones celebren 'El primer bany de l'any' de Palamós

Els assistents, un centenar menys que l'any passat, han recuperat forces amb un brou calent

Un any més, centenars de persones han desafiat les baixes temperatures i s'han llançat al mar sense pensar-s'ho en 'El primer bany de l'any' que organitza l'ajuntament de Palamós. Enguany, l'aigua de la platja Gran del poble es trobava a 12 graus i minuts abans del tret de sortida han començat a caure quatre gotes. Uns inconvenients que no han afectat els participant que, preparats amb banyadors, gorros de bany i ulleres, s'han llançat a l'aigua sense miraments.

En total, aquesta setena edició ha comptat amb uns 300 participants -un centenar menys que l'edició passada- tot i que l'acte en conjunt ha aplegat unes 700 persones que han volgut saludar i donar el tret de sortida d'aquesta manera tant original a la temporada de bany de la Costa Brava.

La gran majoria dels assistents han explicat que l'aigua estava molt freda però que es tracta d'una activitat en la qual "cal participar-hi". És el cas d'en Gerard i en Pere. "Aquesta no és la primera vegada que em banyo, porto anant al mar des de principis d'any, l'aigua està fresca però sobreviurem", explicaven tot rient.

Altres, més cautelosos, explicaven que l'aigua estava més freda que en anteriors edicions. "És una iniciativa molt maca, familiar, aporta un turisme bonic i es una bona forma de fer poble", ha subratllat un altre dels participants, en Josep Maria que amb un batí i un got de caldo de brou es refeia de la remullada.

Com és habitual, la gran majoria dels assistents eren turistes - alemanys i anglesos que passen aquests dies de vacances al Baix Empordà- ciutadans de les comarques barcelonines que tenen segones residències a Palamós o veïns del poble. Això si, l'acte ha aplegat persones de totes les edats. Alguns d'ells han volgut donar-li un toc més divertit i s'han posat barretines, banyadors estrafolaris o s'han llançat a l'aigua fent tota mena de cabrioles. Tots ells han pogut demanar un diploma personalitzat acreditatiu de la seva participació en l'acte.

Amb aquesta proposta lúdica gratuïta, l'Ajuntament de Palamós busca la desestacionalització del turisme, la valorització de les platges i el litoral del municipi i, al mateix temps, dóna el tret de sortida a la temporada de platja de la Costa Brava. Des del consistori afirmen que a partir d'aquest cap de setmana les principals platges de Palamós ja comptaran amb tots els serveis bàsics com dutxes, passeres o papereres perquè tothom en pugui fer ús.