Decomissen 90 quilos de peix capturat il·legalment al pantà de Susqueda

Els Agents Rurals van denunciar sis persones per tinença i ús de xarxes de pesca prohibides

Els Agents Rurals han denunciat sis persones que el passat divendres 18 d'abril estaven pescant amb xarxes de pesca i estris il·legals al pantà de Susqueda (Osor), a la comarca de la Selva. Aquesta actuació està emmarcada en l'operatiu especial de vigilància i control d'acampades, pesca i prevenció d'incendis que el cos realitza a la zona.

En total, els efectius van localitzar un sac de retenció i quatre xarxes de pesca tipus tresmall de doble malla il·legals mitjançant les quals havien aconseguit atrapar 60 peixos de 90 quilos de pes tals com carpes, barbs, silurs o una luciperca. La major part dels peixos van poder ser retornats vius a l'aigua. Els fets es van produir durant la tarda del passat divendres quan efectius del cos d'Agents Rurals de la comarca de la Selva van observar indicis d'arts il·legals de pesca mentre inspeccionaven un grup de sis persones que estaven pescant a l'embassament de Susqueda.

Durant la inspecció, els agents van detectar que un dels components del grup intentava amagar una xarxa que es trobava a l'interior d'un dels vehicles amb els quals havien accedit a la zona. A més, van localitzar un sac de retenció (una bossa de malla que serveix per mantenir les captures vives) amagat i lligat a la vora de l'aigua. Al seu interior hi van trobar vuit carpes d'entre 32 i 46 centímetres, un silur de 1,18 metres i 12 barbs d'entre 27 i 36 centímetres d'uns 20 quilos de pes.

Amb el recolzament de dues patrulles més d'Osona i del Baix Empordà, els efectius van retirar les arts de pesca il·legals que, al final, van ser quatre xarxes de pesca tipus tresmall de doble malla d'uns 25 metres de llargada i 1,40 metres d'alçada. En total, els agents van poder alliberar la gran majoria dels peixos que s'hi trobaven capturats: 39 carpes d'entre 10 i 61 centímetres, cinc barbs d'entre 22 i 31 centímetres i una luciperca de 33 centímetres amb un pes total de 70 quilograms.

Posteriorment, els agents van efectuar les corresponents denúncies als sis membres dels grup per tinença i ús de xarxes il·legals i van comissar les xarxes, el sac de retenció, un bot inflable- que havia estat utilitzat per posar les xarxes i recollir les captures- amb tots els seus accessoris.

D'altra banda, en el mateix operatiu del passat divendres, els agents també van informar a diverses persones sobre la prohibició de fer foc i la regulació de l'acampada i van efectuar sis denúncies més per altres infraccions de pesca i dos per fer foc en una zona prohibida.