El millor any del Celler de Can Roca

El restaurant gironí aspira a tornar a ser número 1 de la cuina mundial el dilluns 28

La setmana vinent farà un any que el Celler de Can Roca de Girona era designat pels crítics de la revista 'Restaurant Magazine' com el millor restaurant del món. En aquests dotze mesos els germans Roca han aprofitat el màxim l'oportunitat de tenir tots els focus de la cuina mundial fixats en aquest establiment, situat en un barri obrer de la capital gironina. 

El xef del Celler, Joan Roca, ha assegurat que aquest ha estat el millor any de la història del restaurant. "Ha estat l'any que més plats hem creat, que hem anat a més congressos i també hem tirat endavant el projecte d'El Somni o la gira que a l'estiu farem per Llatinoamèrica", ha detallat el gran dels germans Roca. 

Pels artífexs del millor restaurant del món el fet més important és haver arribat fins al capdamunt de la llista dels 50 millors restaurants del món, conscients de la dificultat de mantenir-s'hi. "És molt complicat arribar i és dificilíssim mantenir-se, la llista està pensada per alternar les primeres posicions; som conscients que el món és molt gran", reflexiona Joan Roca pocs dies abans de tornar a viatjar a Londres per conèixer el resultat de les votacions, que estan tancades des del desembre. Per això, el xef assegura que no els preocupa poder reeditar el títol perquè estan satisfets del suc que han tret a aquest any.

"No es pot guanyar un Óscar cada any"

Roca ha comparat el reconeixement que atorga la revista londinenca amb el fet de guanyar un Òscar en cinema. "No es pot guanyar un Óscar cada any o ser número 1 cada any, el més important és que com a mínim t'ha passat una vegada i això és el rellevant i el que queda per sempre", ha assenyalat el xef gironí, que apunta que els seus èxits han transcendit les parets del restaurant i han influït a tot un territori. "L'èxit del Celler fa que tots els ulls de la comunitat gastronòmica mundial es posin en aquest territori i això dóna importància al sector turístic i als productors", ha manifestat Joan Roca, que assegura que se senten "especialment satisfets" pel fet que el seu triomf ha beneficiat altres àmbits. 

Durant aquest any, Joan Roca reconeix que el que més els ha costat és gestionar les reserves ja que han arribat a rebre veritables allaus de peticions via telèfon i també per correu electrònic. Per això, el restaurant ha optat per crear un nou sistema de reserves únicament a través d'Internet. Cada primer de mes, sempre a mitjanit, el sistema permet als clients connectar-se a Internet i poder reservar taula a onze mesos vista. "Quan obrim un nou mes en 24 hores ho tenim tot ple i els caps de setmana es reserven en només 20 minuts, això vol dir que encara ara el Celler continua tenint una gran capacitat de seducció", reconeix satisfet Joan Roca.

Les hores prèvies a la gala

Aprofitant la gala de la revista 'Restaurant Magazine' del proper 28 d'abril, el Patronat de Turisme de Girona ha organitzat un esmorzar aquell mateix dilluns amb premsa especialitzada en gastronomia i turisme per presentar la destinació i els productes més coneguts de la cuina gironina. Els germans Roca seran els ambaixadors de la destinació i aprofitaran per explicar la seva experiència com a millor restaurant del món, repassant què han fet i què han hagut de deixar de fer durant aquests dotze mesos. Hi ha més d'un centenar de periodistes convidats a l'acte, que es fa per tercera vegada coincidint amb la gala, i que s'ha batejat com 'Esmorzar amb estrelles'.