Els tres ferits ingressats per l'explosió de Palamós evolucionen favorablement

Un d'ells presenta pronòstic greu i els altres dos, menys greu

Els tres ferits que continuen ingressats a l'Hospital de la la Vall d'Hebron per l'explosió d'aquest dimarts en un pis de Palamós no presenten canvis en relació al seu estat, tots tres estan estables i evolucionen favorablement, segons el darrer informe mèdic del centre hospitalari.

Un dels ferits, un jove de 21 anys, que presenta cremades al 19% del seu cos i el seu pronòstic és greu, i els altres dos ferits, de 20 anys, tenen un pronòstic menys greu amb cremades al 15 i 16% del cos, respectivament.

Els altres tres ferits en l'explosió ja han estat donats d'alta. Només van patir cremades que els van afectar entre un 4% i un 6% del cos.


Els sis joves, d'entre 19 i 27 anys, estaven intentant fabricar haixix casolà dins una habitació fent servir un nou mètode penjat en un tutorial a Internet. El nou sistema consisteix en posar marihuana dins un tub de metacrilat i, per aconseguir extreure'n l'oli, omplir-lo del gas de les ampolles de recàrrega d'encenedors. Segons sembla, un dels nois hauria encès un cigarret dins l'habitació i això hauria causat la deflagració.

Els serveis d'emergències van rebre l'avís dels fets cap a un quart de set del vespre d'aquest dimarts després de produir-se una explosió al primer pis del número 45 del carrer Gaspar Matas de Palamós, a tocar del Pavelló Municipal d'Esports del municipi. Fins al lloc dels fets, s'hi van traslladar immediatament vuit dotacions dels Bombers, set patrulles dels Mossos d'Esquadra, efectius de la Policia Local, quatre ambulàncies i tres helicòpters medicalitzats del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

A causa de la deflagració, també va cremar lleument el matalàs que hi havia a l'habitació i es van trencar els vidres d'alguna finestra i els bocins van anar a parar al carrer. L'explosió va obligar a desallotjar tots els veïns de l'immoble, però poca estona després van poder tornar a casa perquè no hi havia danys estructurals.