Platja d'Aro rep el segell de turisme familiar

La Generalitat preveu "una bona Setmana Santa"

A poques hores perquè comenci l'operació sortida de Setmana Santa, la impressió que té la Generalitat -després de parlar amb el sector- és que hotels, apartaments i càmpings tindran bons registres d'ocupació. Tant pel què fa a costa com a muntanya. Fins i tot, com ha precisat el conseller, "hi haurà destinacions que superaran els resultats de l'any passat i incrementaran les pernoctacions".

Tot i aquesta impressió, Felip Puig també ha volgut deixar clar que hi ha dos factors que condicionaran l'ocupació. El primer és, com no podia ser d'altra manera, el temps. I el segon, que es mantingui el ritme de reserves de darrera hora. "Internet i les xarxes socials alteren molt els mètodes i els hàbits de reserva; hem de tenir en compte que les ofertes de darrer minut també fan que molta gent s'acabi decidint el dia abans de sortir o, fins i tot, quan ja té les maletes al cotxe".

Al costat d'aquests dos condicionants, però, també n'hi ha un altre que decanta la balança cap a l'altre costat. I és que, per primer cop d'ençà de l'inici de la crisi, tant el turisme interior (el català) com el de proximitat (l'espanyol) s'han reactivat. "Per primera vegada en sis anys, el número de reserves i el moviment d'aquest dos tipus de turisme s'ha recuperat", ha indicat el conseller d'Empresa i Ocupació.

"Per tant, d'entrada, tot fa preveure que aquesta serà una bona Setmana Santa", ha dit Puig. I hi ha afegit: "I tot plegat ens porta a pensar que ajudarà a fer més sòlida la recuperació econòmica i de confiança".

Platja d'Aro, amb nou segell

El conseller ha lliurat aquest migdia el diploma que acredita Platja d'Aro com a nova Destinació de Turisme Familiar (DTF). L'entrega de la certificació s'ha fet al mirador del camí de ronda de S'Agaró. A més de lliurar el diploma a l'alcalde, Joan Giraut, el conseller també ha entregat les plaques acreditatives als 27 establiments del municipi que s'han adherit al segell (entre restaurants, allotjaments turístics i establiments d'oci i lleure).

En total, a partir d'ara Platja d'Aro tindrà 9.745 places d'allotjament -més del 50% dels llits que hi ha al municipi- adherits a la nova marca. En concret, són les que sumen dos complexos d'apartaments, dos càmpings i cinc hotels d'aquest municipi del Baix Empordà.

El segell DTF, que atorga l'Agència Catalana de Turisme, reconeix que Platja d'Aro disposa d'una oferta especialitzada per a famílies. La marca servirà perquè el municipi es diferenciï davant l'oferta creixent de sol i platja a tot l'arc mediterrani.

Sector públic i privat

El conseller ha assenyalat que la certificació és el resultat "del treball conjunt i concertat entre el sector turístic i l'Ajuntament". Per la seva banda, l'alcalde de Platja d'Aro, Joan Giraut, ha recordat que obtenir el segell culmina un procés engegat ara fa dos anys, que la nova marca DTF suposarà "un abans i un després" per al municipi i que li "dóna embranzida per a l'inici de la temporada d'estiu".

Giraut també ha avançat que la primera acció que impulsarà el consistori sota el paraigües de la nova marca serà un festival dirigit exclusivament a un públic familiar. S'ha batejat com a 'Xalaro', tindrà lloc el cap de setmana del 21 i 22 de juny, i combinarà una fira amb espectacles, jocs, cercaviles i concerts.

L'alcalde, però, també ha avançat que el municipi no es vol quedar aquí. El següent pas serà aspirar ara a entrar dins el pla per reconvertir destinacions turístiques madures (seguint l'estela a Lloret de Mar). "De moment hi estem treballant, però creiem que podem encaixar dins aquest planejament, amb tot allò que comporta", ha dit l'alcalde. Per la seva banda, el conseller d'Empresa i Ocupació s'ha mostrat convençut que hi haurà acord amb el sector privat i l'Ajuntament del municipi per engegar el pla de reconversió "en els propers mesos".

Quinze destinacions turístiques familiars

Amb la incorporació de Platja d'Aro, ja són quinze els municipis de Catalunya inclosos a la llista de Destinacions Turístiques Familiars. Tots són de costa, excepte les Valls d'Àneu, al Pirineu. A comarques gironines també hi ha Blanes, Calonge, Lloret de Mar, Roses i Torroella de Montgrí. En breu, a aquesta llista s'hi preveu incorporar Sant Feliu de Guíxols i vuit destinacions més de l'interior del país.