Juli Fernández (PSC) col·laborarà en la consulta com alcalde de Palafrugell si és legal i acordada

El primer secretari dels socialistes de les comarques gironines respon així a la vicepresidenta Ortega

El primer secretari del Partit Socialista de Catalunya (PSC) de les comarques gironines, Juli Fernández, s’avé, en la seva condició d’alcalde de Palafrugell, a col·laborar en l’organització de la consulta, prevista del mes de novembre vinent, si els ciutadans i ciutadanes del país poden exercir el dret a decidir en una votació “legal i acordada”.

Així ho ha fet arribar a la vicepresidenta de la Generalitat Joana Ortega en una carta de resposta a la petició del Govern perquè l’Ajuntament de Palafrugell expliciti quina serà la seva “col·laboració i compromís en l’organització de la consulta en els termes legalment establerts”. “Pel que fa a la meva col·laboració, fer-li avinent que només és possible en tant que la consulta sigui negociada, i que si finalment es produeix emmarcada en la legalitat, aleshores la meva col·laboració no tan sols dependrà del la meva voluntarietat, sinó que esdevindrà ja del tot obligatòria”, es posiciona Fernández.

“No cal dir que no és tant la meva opinió i desitjos personals, allò que ha de prevaler en el meu posicionament institucional, sinó les possibilitats fefaents que la consulta pugui o no tenir lloc de forma legal i acordada”, precisa en la carta Juli Fernández, que es manifesta partidari d’una consulta vinculant al poble de Catalunya: “Pel que fa al meu compromís, val a dir que tinc el total convenciment que és absolutament necessari per al nostre país que el dret a decidir es pugui formalitzar en una consulta a la ciutadania. I que en tant que vull que aquesta tingui validesa formal, entenc que només pot esdevenir-se de forma legal i negociada”.

“D’altra banda, vull mostrar la meva disposició, i la de la institució que represento, a treballar plegats amb el seu Govern a trobar l’acord i el marc on el dret a decidir pugui tenir lloc amb la formalitat i legalitat necessària per a la seva validesa i reconeixement”, proposa Juli Fernández.