El PSC culpa ERC i NECat de voler danyar el partit i seduir els regidors dissidents de Roses

L'organització socialista diu que "sempre han acompanyat i ajudat" l'executiva local del municipi

El secretari d'organització del PSC a les comarques gironines, Marc Lamuà, ha assegurat que les baixes que ha patit el partit a Roses es poden relacionar o inscriure en un seguit de moviments d'altres formacions com ERC i NECat que busquen i volen "danyar" el partit a la demarcació. "És evident que a molts nivells i en l'àmbit local estan bevent de gent sortida del PSC i busquen escletxes dins del partit sobretot allà on estem redefinint-nos i refent-nos", ha destacat Lamuà.

Segons el secretari d'organització, aquesta mena d'actuacions cada vegada es veuen més clares i apunta a què es giraran en contra dels mateixos que les han organitzat. Després que aquest cap de setmana els tres regidors del PSC de Roses (que van deixar el grup) culpessin la direcció local del partit, la formació del PSC a les comarques gironines ha volgut sortir al pas en un nou intent d'aturar la polèmica. Ara, el secretari d'organització de la formació ha assegurat que els moviments dels militants i regidors que s'han donat de baixa es poden relacionar amb un seguit d'actuacions que estan portant a terme altres formacions com ERC o NECat que intenten "danyar" el PSC i atacar punts estratègics de les comarques gironines.

"És molt evident que a molts nivells i també en l'àmbit local estan intentant aprofitar situacions personals, busquen la línia de flotació del nostre equip i allà on es comença a crear nous projectes que tenen bon ritme intenten actuar hostilment per tal que quedem refrenats o diluir-los en benefici de tercers", ha explicat Lamuà. Des del partit asseguren que és conegut que ERC i NECat estan "bevent" de gent sortida del PSC. "Busquen escletxes i gent procedent de la nostra formació però són moviments que cada cop són mes clarificats i, en tot cas, aniran en contra de qui els estigui organitzant", ha afegit.

Finalment, Lamuà ha volgut deixar clar que el partit sempre ha estat "acompanyant i ajudant" la direcció i els membres socialistes que formaven part del grup local de Roses i ressalta que li han "sorprès" les "dures manifestacions" dels militants i regidors que s'han donat de baixa. A més, torna a subratllar que la polèmica i la problemàtica que hi ha en aquest municipi de l'Alt Empordà és conseqüència de les llistes que es van fer l'any 2011.

"Tenim plena confiança en la nova cap de llista del partit, està generant bones sensacions entre la immensa majoria de militants i simpatitzants i crec que totes aquestes manifestacions que s'han fet fins ara demostren que hi havia gent amb una implicació molt mínima amb la nostra formació", ha detallat. En aquest sentit, Lamuà ha afegit que ara s'està "redefinint" la gent que té voluntat d'actuar "en nom del socialisme" a Roses.