Golejada del Girona al Mirandés per mantenir-se (4-0)

Els de Machín, amb un Jandro espectacular, sumen set dels nou punts possibles en tres partits

Oda a la il·lusió. Així podríem definir el partit que ha viscut l'afició d'un Girona amb una premissa molt clara: recuperar el ritme i les bones sensacions a partir de l'agressivitat. Quatre gols, doncs, que donen ales a un equip que sembla lluny d'abaixar els braços i donar-se per mort. Amb aquest triomf, l'equip suma set dels últims nou punts en joc i està més viu que mai en la lluita per la permanència.

El matx ha estat estrany en molts sentits, sobretot per l'expulsió, per partida doble, dels porters del Mirandés. A la primera ocasió, i amb tan sols quaranta segons jugats, Gerard Bordas aprofitava un error de la defensa per plantar-se sol davant la porta de Prieto. El gironí, molt atent, no ha desaprofitat el regal i ha posat de manera còmoda el primer gol al marcador.

El gol ha permès al Girona treure's la pressió i ràpidament s'ha vist l'equip molt dinàmic, triant sempre l'opció correcta i jugant les bandes amb eficàcia. Tot i els esforços d'un Mirandés que mirava d'avançar línies a base de coratge i que veia com Pablo Infante tenia les millors ocasions per part madrilenya, el partit ha arribat al descans amb poques oportunitats clares per ambdues parts.

La tornada dels vestidors ha estat calcat al que s'ha vist durant la primera meitat. El Mirandés ha mirat de buscar porteria des del primer minut, pujant la pressió. No obstant això, un formidable Becerra, sempre atent a la sortida, ha evitat les poques il·lusions d'un Mirandés en una situació anímica similar a la del Girona.

Poc després Eloi Amagat provocava un penal del porter Prieto, que també era expulsat. Jandro no ha perdonat la pena màxima i el partit s'ha vist totalment decantat a favor dels gironins. La mateixa situació es repetia tan sols sis minuts després i el porter suplent Dani veia també la vermella directa, abatent dins l'àrea aquest cop a Ortuño. Jandro, novament, no desaprofitava la situació i el Girona sentenciava el partit en dues jugades que alhora provocaven la frustració dels visitants.

El de Mieres, però, semblava que no en tenia prou i al vuitanta-nou, i amb Rios com a porter improvitzat, feia el hat-trick i posava la cirereta amb un golàs per l'escaire des de la frontal de l'àrea. Amb aquesta victòria, el Girona veu renovades les il·lusions i afronten més vius que mai la propera final contra el Barça B.

Fitxa Tècnica:

4- Girona FC: Becerra, Iván López (Juanlu, min.46), Migue, Richy, Ramalho, Eloi (Tato, min.73), Timor, Juncà, Gerard Bordas (Jofre Mateu, min.55), Jandro i Ortuño.
0- Mirandés: Prieto, Flaño (Dani, min.62), César Caneda, Corral, Ríos Reina, Iván, Igor Martínez, Garmendia, Docal, Pablo Infante (Iván Malón, min.73) i Goiria (Díaz de Cerio, min.57).
Àrbitre: Fernando López Acera (comitè de La Rioja). Ensenya groga als locals Iván López i Timor, i vermella directa als visitants Prieto i Dani.
Gols: 1-0, min.1: Gerard Bordas. 2-0, min.62: Jandro. 3-0, min.68: Jandro. 4-0, min.88; Jandro.