Glaucs trenca catorze anys de silenci discogràfic al Strenes

La formació reconeix que torna als escenaris "amb més ganes que mai"

Els fans de Glaucs han pogut viure una nit llargament esperada. La formació, creada a Begur el 1994, ha interpretat noves cançons catorze anys després del seu últim treball d'estudi. "Tenim més ganes que mai a la vida de tornar a tocar", reconeix la formació, que ha estrenat el disc 'Hem conegut la nit' en el marc del festival Strenes.

La formació -que es va donar a conèixer als anys 90 amb temes com 'Els teus ulls glaucs', 'Ho tornaria a fer' o 'Quan no hi ets'-, ha estat allunyada dels escenaris pràcticament una dècada. Després de concerts puntuals, van decidir tornar per fer una petita gira per recollir diners per autofinançar aquest nou disc, que surt a la venda el 22 d'abril.

Ha plogut molt des que Glaucs va publicar 'Si vols venir' (2000), el seu últim disc d'estudi. Des de llavors, la banda ha fet dos recopilatoris i ha estat pràcticament una dècada allunyada dels escenaris. L'any 2002 va fer el que va assegurar que era el seu darrer concert a la Mirona de Salt. "No tenim paraula", ha reconegut el vocalista del grup, Jofre Bargadí, ja que el grup ha fet alguns concerts puntuals després d'aquella actuació. Els darrers per aconseguir finançament per pagar-se el disc, que ells mateixos han produït. 

Ara, la banda ha decidit tornar de manera estable als escenaris amb aires renovats. Tenim més ganes que mai a la vida de tornar a tocar", reconeixien els Glaucs abans d'interpretar els temes del nou disc.

El pas dels anys també es podia comprovar entre el públic. Molts dels fans que fa més d'una dècada anaven sols als concerts, avui han aprofitat per portar-hi els fills i entre el públic de la Casa de Cultura s'ha pogut veure el relleu generacional. De fet, ells mateixos han explicat que el títol del treball fa referència a aquest pas del temps. "Hem conegut la nit des de tots els aspectes i ara, que han passat uns quants anys, tenim més ganes de dia", han explicat. 

El concert ha servit no només per presentar les cançons del 'Hem conegut la nit', sinó que també per tornar a escoltar alguns dels temes que va convertir la banda en una de les icones del rock català dels anys 90, com 'Els teus ulls glaucs', 'Ho tornaria a fer' o 'Quan no hi ets'. 

El disc, que sortirà a la venda el 22 d'abril, ha estat enregistrat als estudis La Vall de Santa Eulàlia de Ronçana i produït pel mateix grup, juntament amb Marc Martín, Carles Ringo i Santi Maspons (Indie Cat Sound). De fet, el grup va fer l'any passat una minigira per Catalunya per recollir diners per poder finançar el nou disc. 

Aquest divendres els fans han pogut escoltar per primera vegada en directe algunes de les cançons del nou treball, com el single 'La cançó de la rebequeta i el moscatell'. El disc compta amb les col·laboracions de Santi Balmes (Love of lesbian) i també dels Blaumut.

Els autors de cançons com 'Els teus ulls Glaucs', 'Ho tornaria a fer' i 'Històries curtes' recuperen en aquesta nova etapa cinc integrants de la banda original: Jofre Bardagí (veu i guitarra), Alexandre Rexach (guitarra), José Luis Vadillo (baix), Àngel Valentí (bateria) i la col·laboració d'Eduard Font (guitarra i teclats). La formació actuarà properament a Terrassa (Nova Jazz Cava, 11 de maig) i a l'Ametlla de Merola (Teatre, 14 de juny).