Figueres prepara 214 activitats per les Fires i Festes de la Sant Creu

Es recupera el format de celebrar-les en dos caps de setmana i el pressupost serà de 400.000 euros, 80.000 euros més que en l'edició de l'any passat

Figueres celebra del 25 d'abril al 4 de maig una edició més de les Fires i Festes de la Santa Creu. La celebració, que recupera el format de dos caps de setmana per a una durada de 10 dies, té programades 214 activitats de tot tipus, de les que 130 es faran en espais públics de la ciutat i seran gratuïtes. Segons l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, les festes seran "més participatives que mai" perquè 123 dels actes programats han estat organitzats per diverses entitats de la ciutat. Coincidint amb el seu 25è aniversari, l'Embarraca't serà "el plat fort" d'unes festes que donen continuïtat "a un model d'èxit" on Les Justes del Rei Jaume, la Cercavila i la Fira de l'1 de Maig en seran protagonistes.

Figueres ja ho té tot a punt perquè el divendres 25 d'abril comencin les Fires i Festes de la Santa Creu que s'allargaran fins el 4 de maig. Una celebració que segons l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, aposta per donar continuïtat "a un model d'èxit" i que enguany recupera el format de començar i finalitzar en cap de setmana. El fet que les festes tinguin una durada de 10 dies, en comptes dels sis de l'any passat, ha fet que el pressupost s'hagi enfilat fins els 400.000 euros, 80.000 més que en l'edició anterior.

En total, s'han programat 214 activitats de tot tipus de les que 130 seran gratuïtes i es faran en espais públics de la ciutat. D'aquestes, 123 seran organitzades per diverses entitats figuerenques per aconseguir "unes fires més participatives que mai". Un any més, i coincidint amb la celebració del seu 25è aniversari, el festival Embarraca't serà un dels plats forts de les festes "amb més concerts i de més qualitat que mai", segons Felip.

L'alcaldessa de Figueres ha destacat també que, com l'any passat, les atraccions que s'instal·laran al recinte Firal començaran el divendres 25 d'abril i que aquell dia costaran només un euro "perquè cap nen de Figueres es quedi sense fires".

Pel que fa al pregó, que aquest any anirà a càrrec dels Pastorets de Figueres, Felip ha destacat que combinarà tradició i modernitat i que compactarà amb innovacions tecnològiques que el faran "més participatiu que mai".

Una de les novetats d'aquest any és que l'embalat on es fa la 'La Festa Octoclubssy' s'instal·larà de nou a la plaça de Catalunya, després que l'any passat ho fes a la plaça del Gra. Això farà que s'amplii la seva capacitat. A més, en comptes d'un dia en durarà dos, el divendres 25 i el dissabte 26 d'abril, amb sessions de tarda i de nit.

Les Justes del Rei Jaume, un altre dels plats forts de les festes, es faran a la Rambla de Figueres els dies 2, 3 i 4 de maig, i comptaran amb amb espectacles infantils, espectacles de falconeria, música i justes de cavalleria.

Aplicació per seguir minut a minut les fires

En aquesta edició les noves teconologies també estan al servei de les fires. Una aplicació per a Android, totalment gratuïta i distribuïda pel canal oficial d'Android, permetrà tenir sempre a disposició tota la programació de les fires, així com compartir-les a les xarxes socials gràcies a un compte de Twitter associat. L'aplicació també comptarà amb una secció específica pel festival Embaraca't i possibilitats de personalització en funció dels gustos de cada usuari.